Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Venitul Alibaba s-a dublat in octombrie – decembrie 2015

Alibaba

Ultimul semestru al lui 2015 a adus vesti excelente pentru chinezii de la Alibaba Group, scrie nytimes.com. Cifrele facute publice de retailerul asiatic anunta dublarea venitului net si incasari mai mari cu aproape o treime fata de aceeasi perioada din 2014, in perioada octombrie – decembrie, semn ca economia Chinei este in crestere, chiar daca sectorul industrial al economiei e in scadere, puterea yuanului scade si Indexul Compozit Shanghai (indexul tuturor actiunilor de la bursa din Shanghai) a ajuns la cel mai mic nivel din ultimele 12 luni.

„(In acest semestru,) Alibaba Group a avut peste 400 de milioane de cumparatori activi. Incasarile au crescut cu 32% fata de anul trecut”, a transmis compania, intr-un comunicat de presa. Astfel, la finele anului clientii companiei au cumparat bunuri in valoare de 149 de miliarde $, volumul brut al marfurilor tranzactionate pe site crescand cu 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut. 68% dintre aceste produse au fost cumparate pe dispozitive mobile. Venitul net a crescut cu 108% fata de aceleasi 3 luni din 2014. In ultimele trei luni ale anului trecut, incasarile via dispozitive mobile au crescut cu 192% pentru Alibaba!

In toate cele 12 luni ale anului, site-urile grupului chinezesc au vandut marfuri in valoare de aproape 449 de miliarde $ – cifra mai mare decat cea estimata pentru piata de retail americana (350 de miliarde $) – si produsele vandute pe site-urile Alibaba au consitituit 76% din totalul marfurilor vandute online in China (adica din 598 de miliarde $), conform Biroului National de Statistica al acestei tari.

Leave a reply