Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Vanzarile e-commerce globale = 26,7 trilioane $, in 2020 (19% din retail)

Pandemia COVID-19 a impulsionat in continuare comertul online, la nivel global, citim pe news.un.org. Conform unei analize marca United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD), vanzarile e-commerce pe mapamond s-au ridicat la suma de 26,7 trilioane $, anul trecut (reprezentand 19% din vanzarile cu amanuntul totale o crestere „dramatica”, este de parere UNCTAD). Procentul este mai mare decat in 2019, cand a fost de 16%.

Dintre toate teritoriile analizate, unele piete au inregistrat cresteri mai mari ale vanzarilor pe Internet decat altele: datele indica faptul ca in Coreea de Sud proportia de vanzari digitale din total a crescut de la 1 din 5 (20,8%), pana la 1 din 4 (25,9%), comparativ cu 2019. Si in Marea Britanie a avut loc o crestere semnificativa, comparativ cu alte tari din regiune: de la 15,8% online share, la 23,3% – ceea ce o plaseaza pe locul 3 in topul celor mai mari 7 economii (dupa Coreea de Sud si China si inainte de SUA, Singapore, Australia si Canada).

UNCTAD a mai remarcat si ca principalele 13 companii e-commerce provin din China si SUA, iar, dintre ele, cel mai mult au avut de suferit, in 2020, cele care ofera servicii de ride-hailing si calatorii (ca site-ul Expedia, care a cazut de pe locul 5 – in 2019, pe 11 – in 2020). Cel mai mult au avut de castigat site-uri care vand online produse si servicii (ca Shopify sau Walmart).

Leave a reply