Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

UE vrea sa introduca refuzul conditionat al returului online

retur

Pe 11 aprilie, Comisia Europeana a lansat o propunere legislativa intitulata „A New Deal for Consumers”, prin care isi doreste ca toti consumatorii din UE sa beneficieze de drepturile lor, pe o piata unica mai transparenta.

Asociatia Ecommerce Europe a aplaudat initiativa, citim intr-un comunicat de presa emis de organizatia care reprezinta peste 75.000 de companii e-commerce din Europa, pe tracking.ecommerce-europe.eu. Ecommerce Europe transmite ca Legea Consumatorului European are nevoie de ajustari si amendamente legate de comertul pe Internet, in statele membre. Asociatia noteaza cu plus propunerea comisiei de a putea refuza returul clientilor care au cumparat online, au testat produsul mai mult decat ar fi fost necesar intr-un magazin fizic, de exemplu, iar apoi vor sa il returneze comerciantului si sa-si primeasca banii inapoi. Ca si propunerea de a introduce posibilitatea ca vanzatorii online sa verifice bunul returnat inainte de a rambursa banii clientului, nu invers, ca acum.

Dar exista si puncte minus in noua propunere (ca amenzile propuse de comisie asupra comerciantilor online, care ar putea fi de 4% din cifra anuala de afaceri a acestora), crede organizatia, care va elabora o pozitie detaliata asupra legislatiei CE.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply