Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

UE vrea sa introduca refuzul conditionat al returului online

retur

Pe 11 aprilie, Comisia Europeana a lansat o propunere legislativa intitulata „A New Deal for Consumers”, prin care isi doreste ca toti consumatorii din UE sa beneficieze de drepturile lor, pe o piata unica mai transparenta.

Asociatia Ecommerce Europe a aplaudat initiativa, citim intr-un comunicat de presa emis de organizatia care reprezinta peste 75.000 de companii e-commerce din Europa, pe tracking.ecommerce-europe.eu. Ecommerce Europe transmite ca Legea Consumatorului European are nevoie de ajustari si amendamente legate de comertul pe Internet, in statele membre. Asociatia noteaza cu plus propunerea comisiei de a putea refuza returul clientilor care au cumparat online, au testat produsul mai mult decat ar fi fost necesar intr-un magazin fizic, de exemplu, iar apoi vor sa il returneze comerciantului si sa-si primeasca banii inapoi. Ca si propunerea de a introduce posibilitatea ca vanzatorii online sa verifice bunul returnat inainte de a rambursa banii clientului, nu invers, ca acum.

Dar exista si puncte minus in noua propunere (ca amenzile propuse de comisie asupra comerciantilor online, care ar putea fi de 4% din cifra anuala de afaceri a acestora), crede organizatia, care va elabora o pozitie detaliata asupra legislatiei CE.

Leave a reply