Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

UE vrea sa introduca refuzul conditionat al returului online

retur

Pe 11 aprilie, Comisia Europeana a lansat o propunere legislativa intitulata „A New Deal for Consumers”, prin care isi doreste ca toti consumatorii din UE sa beneficieze de drepturile lor, pe o piata unica mai transparenta.

Asociatia Ecommerce Europe a aplaudat initiativa, citim intr-un comunicat de presa emis de organizatia care reprezinta peste 75.000 de companii e-commerce din Europa, pe tracking.ecommerce-europe.eu. Ecommerce Europe transmite ca Legea Consumatorului European are nevoie de ajustari si amendamente legate de comertul pe Internet, in statele membre. Asociatia noteaza cu plus propunerea comisiei de a putea refuza returul clientilor care au cumparat online, au testat produsul mai mult decat ar fi fost necesar intr-un magazin fizic, de exemplu, iar apoi vor sa il returneze comerciantului si sa-si primeasca banii inapoi. Ca si propunerea de a introduce posibilitatea ca vanzatorii online sa verifice bunul returnat inainte de a rambursa banii clientului, nu invers, ca acum.

Dar exista si puncte minus in noua propunere (ca amenzile propuse de comisie asupra comerciantilor online, care ar putea fi de 4% din cifra anuala de afaceri a acestora), crede organizatia, care va elabora o pozitie detaliata asupra legislatiei CE.

Raspunde la aceasta intrebare