Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

UE vrea sa introduca refuzul conditionat al returului online

retur

Pe 11 aprilie, Comisia Europeana a lansat o propunere legislativa intitulata „A New Deal for Consumers”, prin care isi doreste ca toti consumatorii din UE sa beneficieze de drepturile lor, pe o piata unica mai transparenta.

Asociatia Ecommerce Europe a aplaudat initiativa, citim intr-un comunicat de presa emis de organizatia care reprezinta peste 75.000 de companii e-commerce din Europa, pe tracking.ecommerce-europe.eu. Ecommerce Europe transmite ca Legea Consumatorului European are nevoie de ajustari si amendamente legate de comertul pe Internet, in statele membre. Asociatia noteaza cu plus propunerea comisiei de a putea refuza returul clientilor care au cumparat online, au testat produsul mai mult decat ar fi fost necesar intr-un magazin fizic, de exemplu, iar apoi vor sa il returneze comerciantului si sa-si primeasca banii inapoi. Ca si propunerea de a introduce posibilitatea ca vanzatorii online sa verifice bunul returnat inainte de a rambursa banii clientului, nu invers, ca acum.

Dar exista si puncte minus in noua propunere (ca amenzile propuse de comisie asupra comerciantilor online, care ar putea fi de 4% din cifra anuala de afaceri a acestora), crede organizatia, care va elabora o pozitie detaliata asupra legislatiei CE.

Despre Monica PopescuJunior

Raspunde la aceasta intrebare