Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Tarile de Jos: cifra de afaceri online va creste cu 5-10%, in 2023 (raport)

Pe masura ce restrictiile impuse de pandemie au fost ridicate, cumparaturile online s-au redus in Tarile de Jos, iar in 2022 se estimeaza ca veniturile e-commerce vor fi mai mici cu 3% YoY, conform unei analize de piata marca ING Research („Retail Outlook”), citate de ecommercenews.eu.

Acelasi studiu noteaza ca, in 2023, din cauza inflatiei care a marit preturile, CA online va fi mai mare cu 5-10%, in Tarile de Jos. Pana la finalul acestui an, intregul comert cu amanuntul olandez va insemna o cifra de afaceri cu 7,5% mai mare fata de 2021; anul viitor, cresterea va fi de 2,5% YoY, in timp ce scaderea puterii de cumparare a olandezilor va inseamn un volum de vanzari mai mic cu 1% YoY.

O mare parte din cifra de afaceri in domeniul comertului cu amanuntul s-a mutat pe segmentul online, anul acesta, datorita investitiilor in logistica si in analiza datelor. Magazinele e-commerce clasice de pe piata incaseaza momentan cu 6 miliarde € mai mult ca in 2019. Iar la inceputul acestui an, pentru prima data in istorie, existau cu 22% mai multe magazine non-alimentare digitale, decat traditionale, offline, in Tarile de Jos. Si expertii se asteapta la o orientare continua spre segmentul digital, pe masura ce consumatorii fac tot mai des achizitii pe Internet, iar magazinee fizice au in continuare probleme la capitolul stocuri.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply