Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: Snapchat e platforma sociala preferata a adolescentilor

Teens-Favorite-Social-Platform-Apr2017

Dintre toate platformele social media, adolescentii americani prefera in continuare Snapchat-ul, a descoperit un studiu marca Piper Jaffray, citat de marketingcharts.com. Studiul a fost realizat pe 5.500 de respondenti cu o medie de varsta de 16 ani (55% dintre ei barbati) si un venit mediu de 66.100$/gospodarie.

Snapchat a urcat pe primul loc in clasament, inaintea Instagram-ului, Twitter-ului si Facebook-ului, in primavara anului trecut, iar de atunci este in continua crestere. In aprilie 2017, 39% dintre acestia au spus ca prefera Snapchat-ul, in crestere cu 4 procente fata de toamna anului trecut si cu 15% mai mult ca in aceeasi perioada a anului trecut (primavara lui 2016). 39% inseamna mai mult decat Facebook si Instagram la un loc!

Instagram a ramas pe pozitia a doua: cu 23% in primavara lui 2017, 24% in toamna 2016 si din nou 23% in primavara 2016. Twitter si Facebook au ramas in urma, acum fiind fiecare preferat de in jur de 1 din 10 adolescentii chestionati. Mai exact, doar 11% dintre respondenti au spus ca aceasta e reteaua lor preferata de socializare. Procentul este cu 2% mai mic decat in toamna lui 2016 si cu 5%, respectiv 4% mai mic decat in primavara aceluiasi an. Cat despre Pinterest, acesta e mentionat drept preferat de doar 1% dintre adolescentii americani din toamna lui 2015 incoace.

Facebook-ul este afectat de faptul ca are, printre membri, parinti, profesori si bunici ai tinerilor utilizatori, dar Snapchat nu are inca aceasta problema de imagine, ramanand platforma sociala cel mai orientata spre tineri. Asta desi, conform informatiilor comScore, in decembrie 2015, aproape 50% dintre utilizatorii adulti de aici aveau 18 – 24 de ani, iar acum procentul a scazut la putin peste 25%, din cauza noilor membri de 55 – 64 de ani.

Ce a mai descoperit sondajul:

  • Nike este – de departe – brand-ul de incaltaminte si imbracaminte nr. 1 pentru adolescenti
  • Amazon este site-ul de shopping nr. 1 pentru 43%, urmatorii plasati fiind Nike si American Eagle, cu doar 5% fiecare
  • mai multi adolescenti urmaresc zilnic Netflix (38%) si YouTube (26%) decat posturi TV prin cablu (23%)
  • 81% spun ca se asteapta ca urmatorul lor smartphone sa fie un iPhone
  • adolescentii au cheltuit cu 2,4% mai putin fata de aceeasi perioada din 2016, parintii contribuind cu un procent de doar 63% la portofelul acestora

Leave a reply