Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: reclamele mobile au crescut cu 66%, in 2015

mobile-advertising

Publicitatea online americana a adus venituri de 59,6 miliarde $ in 2015, conform unui studiu efectuat de Interactive Advertising Bureau. Suma este mai mare cu 20,4% fata de 2014. Din aceasta suma, cel mai mare segment – 35% – a fost reprezentat de reclamele pe dispozitive mobile (adica 20,68 miliarde $), scrie internetretailer.com. Pe locul doi se plaseaza search advertising-ul.

Aceasta suma (20,68 miliarde $) este mai mare cu 66,1% fara de anul anterior (2014), cand veniturile din online advertising erau de 12,45 miliarde $. Si dovedeste ca oamenii din echipele de marketing inteleg ca pot ajunge mai usor la consumatori orin intermediul smartphone-urilor si tabletelor, de care acestia sunt nedespartiti in contemporaneitate.

Alte cifre relevante din raport sunt urmatoarele:

  • reclamele in social media au crescut cu 55,7% in 2015, generand venituri de 10,9 miliarde $ (fata de 7 miliarde $, in 2014)
  • veniturile din search advertising (non-mobile) au crescut cu 8% in 2015, atingand 20,48 de miliarde $ (fata de 18,96 miliarde $, in 2014); search advertising-ul a reprezentat 34% din totalul veniturilor din publicitate, in SUA
  • cele mai multe companii care investesc in publicitate pe Internet sunt companii din domeniile: retail (22%), automobile si servicii financiare (13%)
  • Google (motorul de cautare nr. 1) si Facebook (cea mai mare retea de socializare) au incasat 64% din veniturile din reclame online, in 2015, adica 30 de miliarde $, respectiv 8 miliarde $

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply