Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: miliardarul Mark Cuban a lansat o farmacie online cu preturi mici

Antreprenorul si miliardarul american Mark Cuban (63 de ani), care detine echipa de baschet Dallas Mavericks, are un nou proiect: costplusdrugs.com, o farmacie online care vinde medicamente generice ieftine, citim pe npr.org. Cuban a scapat de intermediari si site-ul lui e-commerce poate, astfel, practica preturi mult mai mici: la pretul practicat de compania producatoare se va adauga un procent de 15% si taxa farmacistului.

Lansarea costplusdrugs.com vine la cateva saptamani dupa ce compania s-a infiintat propriul pharmacy benefit manager (PBM). Un PBM este o companie care administreaza beneficiile medicamentelor vandute pe baza de reteta medicala, in numele companiilor de asigurari de sanatate, angajatorilor mari si a altor companii. PBM-urile negociaza cu producatorii si farmaciile, pentru a controla preturile medicamentelor si au un impact semnificativ in industrie, in Statele Unite. Americanii au de ani buni probleme din cauza preturilor ridicate ale medicamentelor:  un sondaj de opinie din luna septembrie a descoperit ca 18 milioane de americani nu si-au putut permite cel putin un medicament prescris de medic, in ultimele 3 luni.

„Adaosurile comerciale ale unor medicamente de care poate depinde viata anumitor persoane sunt o problema care nu poate fi ignorata. Este imperios necesar sa facem ceva si sa largim accesul la aceste medicamente, pentru cei care au cea mai mare nevoie  ele”, a transmis Alex Oshmyansky (CEO costplusdrugs.com). Site-ul ofera momentan 100 de medicamente generice, care trateaza afectiuni ca diabetul, astmul si problemele cardiace.

Farmacia online a lui Mark Cuban nu va accepta retete acoperite de casele de asigurari de sanatate, dar promite ca preturile vor fi mai mici decat cele din farmaciile fizice americane: de exemplu, un medicament pentru diabetici (numit Metformin) poate fi cumparat online cu 3,9 $ (pastile pentru 30 de zile), fata de 20 $ (pretul tipic din farmaciile fizice); pe acelasi site, Imatinib (pastile pentru leucemie) costa 17,1 $, fata de 2.502,6 $ (in cazul altor farmacii).

In Romania, FarmaciaTei.ro si SpringFarma.com au dat tonul in domeniul medicamentelor cu preturi mici, care sunt vandute direct de farmacii, fara a mai trece prin intermediari.

Leave a reply