Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: miliardarul Mark Cuban a lansat o farmacie online cu preturi mici

Antreprenorul si miliardarul american Mark Cuban (63 de ani), care detine echipa de baschet Dallas Mavericks, are un nou proiect: costplusdrugs.com, o farmacie online care vinde medicamente generice ieftine, citim pe npr.org. Cuban a scapat de intermediari si site-ul lui e-commerce poate, astfel, practica preturi mult mai mici: la pretul practicat de compania producatoare se va adauga un procent de 15% si taxa farmacistului.

Lansarea costplusdrugs.com vine la cateva saptamani dupa ce compania s-a infiintat propriul pharmacy benefit manager (PBM). Un PBM este o companie care administreaza beneficiile medicamentelor vandute pe baza de reteta medicala, in numele companiilor de asigurari de sanatate, angajatorilor mari si a altor companii. PBM-urile negociaza cu producatorii si farmaciile, pentru a controla preturile medicamentelor si au un impact semnificativ in industrie, in Statele Unite. Americanii au de ani buni probleme din cauza preturilor ridicate ale medicamentelor:  un sondaj de opinie din luna septembrie a descoperit ca 18 milioane de americani nu si-au putut permite cel putin un medicament prescris de medic, in ultimele 3 luni.

„Adaosurile comerciale ale unor medicamente de care poate depinde viata anumitor persoane sunt o problema care nu poate fi ignorata. Este imperios necesar sa facem ceva si sa largim accesul la aceste medicamente, pentru cei care au cea mai mare nevoie  ele”, a transmis Alex Oshmyansky (CEO costplusdrugs.com). Site-ul ofera momentan 100 de medicamente generice, care trateaza afectiuni ca diabetul, astmul si problemele cardiace.

Farmacia online a lui Mark Cuban nu va accepta retete acoperite de casele de asigurari de sanatate, dar promite ca preturile vor fi mai mici decat cele din farmaciile fizice americane: de exemplu, un medicament pentru diabetici (numit Metformin) poate fi cumparat online cu 3,9 $ (pastile pentru 30 de zile), fata de 20 $ (pretul tipic din farmaciile fizice); pe acelasi site, Imatinib (pastile pentru leucemie) costa 17,1 $, fata de 2.502,6 $ (in cazul altor farmacii).

In Romania, FarmaciaTei.ro si SpringFarma.com au dat tonul in domeniul medicamentelor cu preturi mici, care sunt vandute direct de farmacii, fara a mai trece prin intermediari.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply