Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

SUA e cea mai pregatita tara pentru comertul transfrontalier

indexSe estimeaza ca, pana in 2018, comertul transfrontalier va reprezenta 15% din e-commerce, scrie pymnts.com. In al patrulea trimestru din 2015 (octombrie-decembrie), indexul mondial al gradului de pregatire pentru comert transfrontalier (realizat de platforma amintita) plaseaza Statele Unite pe primul loc, cu 65 de puncte (din 100): site-urile din SUA sunt cele mai pregatite pentru comertul transfrontalier. Pymnts.com analizat aproape 60 de elemente (ca accesul la informatii, preturile, taxele postale, durata checkout-ului) pentru 195 de site-uri din 10 tari, plasandu-le – crescator – pe o scara de la 1 la 100. Scorul mediu a fost de 55 de puncte – un pic mai mic decat cel din trimestrul anterior al acestui an (cand tot tara nord-americana era pe primul loc).

Cele mai bune site-uri transfrontaliere ofera clientului mai multe modalitati de plata, posibilitatea de a plati in monede diverse si accesarea site-ului in mai multe limbi de circulatie internationala. Cifre mai mari au avut site-urile de calatorie (63 de puncte), imbracaminte (57 de puncte) si carti/muzica/filme (56 de puncte).

Indexul ofera si cateva sfaturi retailerilor dornici sa se impuna pe piata internationala:

  • Simplificati checkout-ul! Eliminati box-urile inutile (nr. de telefon), care il enerveaza pe cumparator, si includeti optiunea unei adrese comune de livrare si facturare (pentru a se economisi timp si efort).
  • Traduceti tot! Reduceti barierele lingvistice oferind versiuni ale site-ului dumneavoastra in cat mai multe limbi. Jumatate din primele 10 site-uri din acest index sunt disponibile in cel putin 20 de limbi straine (o crestere cu 30% data de trimestrul anterior al lui 2015). Prin contrast, 80% dintre ultimii 10 retaileri din index au site intr-o singura limba
  • Nu mai obligati clientul sa isi faca un cont! Cumparatorii nu au rabdare si nici nu vor intotdeauna sa-si lase toate datele personale pe un site.
  • Oferiti livrare gratuita! Toti retailerii din top 10 renunta la taxele de livrare si niciunul dintre ultimii 10 nu o fac.

Raspunde la aceasta intrebare