Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

SUA: Amazon a lansat serviciul Amazon Cash

amazon cash

Mai nou, oricine poate face cumparaturi pe Amazon.com fara a detine un card bancar, scrie techcrunch.com. Si asta datorita faptului ca gigantul online a lansat Amazon Cash, un serviciu care permite consumatorilor sa adauge gratuit bani in propriul cont de pe site, prin intermediul unui cod de bare, pe care il arata (pe telefon/printat) la casieriile retailerilor selectionati, spunandu-le acestora cati bani vor sa urce in contul Amazon. Codul e scanat de casier, clietul plateste cash, banii sunt imediat transferati in cont si persoana poate cumpara orice online, de pe site.

Serviciul le permite consumatorilor sa adauge sume intre 15 si 500 $ intr-o singura tranzactie. Retailerii fizici la care va fi disponibil serviciul Amazon Cash, intr-o prima faza, vor fi farmaciile CVS, Speedway, Sheetz, Kum & Go, D&W Fresh Market, supermarket-urile Family Fare si VG’s Grocery. Pe parcurs, vor fi adaugati alti comercianti.

Amazon Cash se adreseaza persoanelor care nu fac inca cumparaturi online, sunt platite cash si nu au carduri bancare, nici de credit, nici de debit: in 2015, conform unui raport oficial, acestea reprezentau 27% dintre consumatori. Pentru a accesa codul de bare, utilizatorul intra pe Amazon.com/cash de pe smartphone/tableta/laptop sau cauta „amazon cash” in aplicatia mobila Amazon. Acelasi cod de bare poate fi refolosit de fiecare data cand persoana vrea sa mai adauge bani in contul propriu si poate fi adaugat in aplicatia de portofel mobil pe iOS sau ca shortcut pe homescreen shortcut pe telefoanele Android.

Un serviciu similar exista si la PayPal: PayPal My Cash Card.

Raspunde la aceasta intrebare