Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

SUA: 4 statistici despre adolescenti si social media (infografic)

In ultimii 6 ani, modul in care adolescentii folosesc retelele sociale s-a schimbat, conform unui raport marca Common Sense Media („Social Media, Social Life: Teens Reveal Their Experiences”), citat de marketingcharts.com. In urma unei cercetari efectuate pe un esantion de 1.141 adolescenti de 13 – 17 ani din SUA, in martie – aprilie 2018, s-a constatat ca:

  1. Numarul adolescentilor care folosesc social media de mai multe ori/zi s-a dublat. 70% dintre ei intra pe retele sociale cel putin 1 data/zi (dublu fata de doar 34%, in 2012), iar aproape jumatate (43%) isi verifica online conturile sociale mai tot timpul (16%) sau o data/ora (27%). 1 din 4 respondenti (24%) spune ca e dependent de social media.
  2. Snapchat e de doua ori mai folosit ca Instagramul. Facebook nu mai e deloc la putere, ci pe locul 3 (15%), dupa Snapchat (41%) si Instagram (22%). In 2012, procentul era de 68% in favoarea Facebook-ului. In ultimii doi ani, la aceeasi concluzie a ajuns si Piper Jaffray, in studiul bianual propriu, despre care am scris aici si aici.
  3. Social media le distrage atentia de la lucruri mai importante/prieteni. 57% recunosc ca stau online cand ar trebui sa isi faca temele, 54% – ca, in loc sa fie atenti la oamenii din jurul lor, stau online (fata de 44%, in 2012) si 42% – ca le rapeste din timpul pe care l-ar putea petrece cu prietenii, fata in fata (vs. 34%, in 2012).
  4. Doar 1 din 3 respondenti spune ca social media e foarte importanta pentru ei. Desi 7 din 10 folosesc social media de multe ori/zi, doar 31% spun ca e foarte importanta in viata lor si doar 34% acorda importanta noilor prieteni adunati online. 45% spun ca like-urile sunt importante.

Raspunde la aceasta intrebare