Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: 4 statistici despre adolescenti si social media (infografic)

In ultimii 6 ani, modul in care adolescentii folosesc retelele sociale s-a schimbat, conform unui raport marca Common Sense Media („Social Media, Social Life: Teens Reveal Their Experiences”), citat de marketingcharts.com. In urma unei cercetari efectuate pe un esantion de 1.141 adolescenti de 13 – 17 ani din SUA, in martie – aprilie 2018, s-a constatat ca:

  1. Numarul adolescentilor care folosesc social media de mai multe ori/zi s-a dublat. 70% dintre ei intra pe retele sociale cel putin 1 data/zi (dublu fata de doar 34%, in 2012), iar aproape jumatate (43%) isi verifica online conturile sociale mai tot timpul (16%) sau o data/ora (27%). 1 din 4 respondenti (24%) spune ca e dependent de social media.
  2. Snapchat e de doua ori mai folosit ca Instagramul. Facebook nu mai e deloc la putere, ci pe locul 3 (15%), dupa Snapchat (41%) si Instagram (22%). In 2012, procentul era de 68% in favoarea Facebook-ului. In ultimii doi ani, la aceeasi concluzie a ajuns si Piper Jaffray, in studiul bianual propriu, despre care am scris aici si aici.
  3. Social media le distrage atentia de la lucruri mai importante/prieteni. 57% recunosc ca stau online cand ar trebui sa isi faca temele, 54% – ca, in loc sa fie atenti la oamenii din jurul lor, stau online (fata de 44%, in 2012) si 42% – ca le rapeste din timpul pe care l-ar putea petrece cu prietenii, fata in fata (vs. 34%, in 2012).
  4. Doar 1 din 3 respondenti spune ca social media e foarte importanta pentru ei. Desi 7 din 10 folosesc social media de multe ori/zi, doar 31% spun ca e foarte importanta in viata lor si doar 34% acorda importanta noilor prieteni adunati online. 45% spun ca like-urile sunt importante.

Leave a reply