Solutii gateway de plata Romania. Procesatori de plati online.

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Salut,

Vreau sa va pun o intrebare legata de acceptarea platilor. Sunt un incepator cand vine vorba de site-uri si incerc sa pornesc un magazin bazat pe wordpress. Deoarece furnizorul solutiei de wordpress face disponibila doar anumite solutii de plata (vezi lista mai jos) vreau sa intreb o audienta mai specializata (adica voi 🙂 ) ce metoda ati alege avand optiunile de mai jos.

Mai mentionez ca, criteriile dupa care vreau sa aleg sunt (in ordinea importantei):

1. Solutie cunoscuta in Romania de cumparatori online.
2. Solutie robusta si sigura
3. Comision

Si acum lista GW-urilor de plata:

* Paypal
* Worldpay
* Google Checkout
* Authorize.NET
* PROTX/SAGpay
* CC Avenue
* AlertPay
* Eway
* 2Checkout
* PayFast
* PayWeb
* Ideal (Mobile.nl)
* PayPal Payments Pro
* NoCHEX
* ePay
* Realex
* MonsterPay
* MoneyBookers
* Setcom
* Paytrace
* TotalWebsolutions

P.S. Ar fi nemaipomenit daca ar detalia cineva experienta hands-on cu oricare din GW-urile de mai sus pentru site-uri care targeteaza piata din Romania.

Multumesc pentru ajutor!

Deschis 0
Plati online Tudor S. 10 ani 3 raspuns 6163 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

 1. Buna,
  Vreau sa mentionez de la inceput ca fac parte din echipa PayU – integrator de plati online local.

  In primul rand, poti implementa orice solutie de plati online doresti, inclusiv pe un site bazat pe wordpress, nu esti restrans la lista data de tine.

  Revenind la lista, PayPal este, intr-adevar, cunoscut si cumparatorilor din Romania. Restul sunt cunoscuti mai mult persoanelor din industrie si aproape deloc platitorului obisnuit (apropos – Google Checkout va fi inchis).

  Daca vei vinde doar pe piata din Romania (sau in proportie mare pe piata din Ro) sfatul meu ar fi sa alegi un partener local care ofera servicii pentru piata din Romania, care iti poate oferi rapid servicii de suport tehnic sau pentru platitori, documentatie, consultanta. De asemenea, cred ca nu gresesc cand spun ca 98 – 99% dintre magazinele din ro care au plata online lucreaza cu un partener local.

  Este foarte important, spun eu, ca atunci cand vei alege partenerul, sa tii cont si de urmatoarele aspecte, care sunt importante:

  – Ce metode de plata online doresti sa implementezi (in functie de tipul de produse si de public tinta)
  – In ce masura ai nevoie de suport tehnic pentru implementarea solutiei
  – Care sunt functionalitatile si serviciile de care ai nevoie? Ma refer aici la aspecte precum: personalizarea paginilor de plata, afisarea sumei de plata in RON sau in alte monede, afisarea paginii de plata in romana sau multi-language, tipul de raportare de care ai nevoie, termene si fisiere de decontari bancare, link-uri de plata personalizate, modul de gestiune a produselor, livrare electronica, servicii de refund & management chargebacks, protocoale automate de comunicare etc.
  – Nu in ultimul rand, as pune intrebari referitoare la serviciile de securitate & antifrauda

  Dupa ce stii exact ce iti doresti de la o solutie de plati online, vorbeste cu jucatorii din piata si vezi cine iti indeplineste cel mai bine cerintele.

  Nu in ultimul rand, ne poti trimite si noua un mesaj. Indeplinim foarte bine criteriile listate de tine si ne-ar face placere sa iti dam informatii suplimentare (fara obligatii la pachet :D). Nu am voie sa las o adresa de contact, dar gasesti informatiile pe site-ul PayU.

 2. O mare parte dintre modalitățile de plată enumerate de tine nu sunt aplicabile în .ro din simplu motiv că nu vei putea încheia un contract de servicii cu aceștia. Pe magazinele .ro noi utilizăm cu destul de mult succes MobilPay. Îmi place pentru că au comisioane mai mici decât PayU, iar suportul este la un nivel acceptabil. Pentru un plugin compatibil WooCommerce pentru această modalitate de plată vezi http://fally.ro/mobilpay-romania-woocommerce-payment-gateway/

 3. Din lista enumerata, pentru Romania, iti recomand doar Paypal. Este o solutie cunoscuta de cei care cumpara online si este si recunoscuta de catre banci.
  Inainte de a alege trebuie sa analizezi:
  – ce comisioane au procesatorii de plati
  – cat te costa pentru a le integra solutia
  – in ce conditii poti scoate banii
  Recomandat ar fi sa ai o solutie din Romania, doar ca din pacate procesatorii de plati de la noi nu ofera solutii rapide de integrare.

Lasă un răspuns

Browse