Site separat pentru mobile sau responsive?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Ce fel de versiune mobila pentru site imi recomandati?

1. site.ro responsive

SAU

2. m.site.ro

As dori sa stiu diferente, pareri pro si contra, costuri si experiente din partea dvs. referitor la acest subiect.

Multumesc anticipat

Deschis 0
Realizare magazin online Solutii software conexe Ludu Valentin 10 ani 8 raspuns 2866 vizualizari 0

Răspunsuri ( 8 )

  1. Buna ziua,
    Recomand versiune mobile si nu responsive, pentru un magazin online, din mai multe motive. Versiunea responsive este la moda si suna foarte bine dar are dezavantaje, este in schimb mult mai practica atunci cand vorbim de un site de prezentare.
    1.
    – mobile – se poate accesa si de pe site.ro si m.site.ro
    – responsive – doar de pe site.ro
    2. daca aveti deja un design de care sunteti multumit
    – mobile – se poate face o versiune simpla pentru mobile
    – responsive – trebuie regandit tot designul site-ului – costuri mult mai mari (3 versiuni de design: desktop, tableta, telefon)
    3. cel mai important aspect – viteza de incarcare si cate kb am consumat la o accesare
    – mobile – versiune optimizata pentru a se incarca rapid si un volum mic de date
    – responsive – incarca aceleasi informatii ca la versiunea desktop – se incarca greu si consuma traficul de net inclus in abonament

    0
    2014-07-05T10:08:17+03:00

    Am sa argumentez si eu mai jos:

    1 – uzual, vizitatorul acceseaza http://site.ro, nu m.site.ro, nu este ceva normal, nu se intampla acest lucru decat in cazul celor foarte techsavvy/geek (oricand poti face un redirect de la m.site.ro la site.ro)

    2 – ideal, pentru mobile (tablete + smartphones), ar trebui sa vezi cum arata versiunea simplificata pe 3-4 rezolutii uzuale (iphone, galaxy sX etc) – http://screensiz.es/phone; varianta responsive poate fi de folos daca in analytics, la rubrica dedicata mobile, ai acces variat, pe ecrane multe si de marimi diferite.. daca ai acces cu un singur, sau 2-3 tipuri de rezolutie, din cate stiu rezolutia „arhaica” de mobile este 320×480 sau 360×480, din care s-ar putea sa derive multe..

    si tot pentru 2) – ma intereseaza in ce gama de rezolutii am acum accesul, dar nu stiu ce rezolutii au avut cei care nu au intrat deloc pe site, sau cei care au intrat si au iesit pana sa se incarce codul de google analytics din cauza a ceea ce au vazut.. si mai mult ma intereseaza si mai mult cei care cumpara, rezolutia lor, mai mult decat a celor care doar fac browse.

    3 – timpul de incarcare este esential, pe mobile e chiar cel mai important parametru. Du-te pe site-ul http://www.itarena.ro/ si verifica responsive, scaleaza fereastra sa vezi cum reactioneaza. Apoi verifica ce elemente se incarca intr-o versiune si in alta, ai sa vezi ca prin CSS-uri poti alege ce sa incarci si ce nu.. deci, varianta responsive o poti face cat de light vrei sa o faci.

    Nu am personal o solutie, insa inclin catre responsive, in principal pentru a asigura o experienta cat mai placuta la cumparare pe mai multe rezolutii, repetabila adica. Acest lucru se numeste accesibilitate.

    Spor!

    0
    2014-07-05T14:30:33+03:00

    Salut Valentin,

    Sunt pentru responsive si eu. Responsive este noul „mobile sites”. In afara de ce s-a spus mai sus, as adauga:
    – Scaleaza usor pe orice marime si rezolutie de ecran (foarte important avand in vedere numarul mare de posisbilitati date de variatatea telefoanelor si tabletelor).
    – Responsive design are un impact pozitiv dpdv SEO: site.ro si m.site.ro sunt vazute ca doua siteuri diferite. Exista riscul ca vizitatorii sa sharuiasca si sa faca backlinkuri spre cele 2 versiuni – ceeace inseamna ca imparti „puterea” daca folosesti 2 variante in loc sa o consolidezi (daca folosesti o singura responsive)
    – Dpdv costuri – mai ieftin cu responsive design. Siteul este acelasi si prin simple modificari (ex: CSS) reorganizezi elementele paginii in functie de dimensiunea ecranului. Chiar daca pare complex, este mult mai simplu si mai ieftin decat sa construiesti de la 0 si sa intretii 2 variante de site.
    – Multe siteuri mari renunta la varianta m.site.ro in favoarea designului responsive (daca nu ma insel chiar timesnewroman.ro a trecut de la site mobil la responsive in ultima perioada – vezi variantele m.timesnewroman.ro indexate de Google care te arunca pe versiunea responsive a siteului – https://www.google.com/search?q=timesnewroman.ro+site+mobil). Trendul merge spre responsive din cauza avantajelor enumerate mai sus, si majoritatea temelor noi care apar (WP si platformele ecommerce populare) vin cu responsive design integrat. Deci … de ce sa platesti pentru un site mobil cand ai responsive design deja integrat? 🙂

    Cel mai bun raspuns este ca nu exista raspuns. Pentru un site/magazin o solutie poate fi mai buna decat cealalta. Fiecare are avantaje si dezavantaje.
    Personal sunt pentru Responsive Design DAR cel mai bine este sa testezi cele 2 variante si sa o mergi pe cea care iti aduce TIE cele mai multe avantaje.
    Daca esti pe WP sunt pluginuri care iti genereaza automat un site mobil si care redirectioneaza vizitatorii pe varianta mobil in functie de marimea ecranului. Daca nu esti pe WP, poti plati pentru un site mobil de baza care sa iti permita un test de cateva saptamani sa vezi cum reactioneaza publicul. In functie de rezultate (rata conversie, marime comanda, numar produse pe cos, rata de abandon, nr pagini vizitate) poti avea o idee daca un site mobil este mai avantajos IN SITUATIA TA decat o varianta responsive.

    Sfatul meu ar fi sa incepi cu responsive design (integrat in majoritatea temelor) si cand ai un volum rezonabil de vanzari si cashflow sa investesti cateva sute de EU intr-un site mnobil de baza si sa testezi impactul. Daca lucrezi sa demarezi un magazin online ai alte lucruri mai importante in care sa investesti timp si bani inainte sa ajungi la batalia „responsive vs mobile site” 🙂

    Sper sa te ajute,
    E.

  2. In primul rand, sunt pentru versiunea responsive doar daca isi atinge scopul pentru care este facuta. Responsive ofera o experienta mai buna dar mai greu de ajuns la ea, conteaza si ce tip de clienti avem.
    Chiar daca vorbim de 3G si 4G majoritatea clientilor au acoperire EDGE si nu au internet nelimitat. Daca dureaza 20 min ca sa faca o comanda de pe mobile, o sa renunte.

    Versiunea mobile dedicata se poate face si direct de pe http://www.site.ro si nu doar de pe m.site.ro – a se vedea http://www.covera.ro – asa evitam si marea problema legata de url dublicat.
    Am facut un test la http://www.itarena.ro si la ambele variante (mobile / desktop) avem aceeasi kb incarcati. CSS-ul schimba proprietatile elementelor si ascunde/afiseaza anumite elemente. In schimb avem aceleasi fisiere CSS (la responsive se adauga liniile de cod specifice) si js incarcate si acelasi cod html. Tot la http://www.itarena.ro daca analizam Html-ul o sa vedem cod dublicat (cod pentru mobile si cod pentru desktop – necesar pentru ca nu este o reorganizare a designului, este un design nou) facut pentru mobile si desktop – asta insemnand mai multi kb.

    O intrebare: daca sunt pe http://www.itarena.ro de pe mobile, cum accesez versiunea desktop ?

    Responsive este mai ieftin doar daca actualul design permite sau daca se fac improvizatii care nu duc la o experienta tocmai placuta (de multe ori se ajunge la cod dublicat – un rezultat care este functional si care este frumos pentru cine nu stie ce s-a facut pentru a se ajunge aici).

  3. As prefera daca este posibil sa conving utilizatorul sa descarce o aplicatie cu magazinul deoarece as mai avea un canal pe care il pot contacta: „push notifications”, dar cum este destul de dificil sa-l convingi sa instaleze o aplicatie urmatoarea preferinta este site responsive.
    Nu este foarte dificil sa faci un site responsive dupa care mententanta devine mult mai usoara decat pentru 2 siteuri separate. Pana la urma si versiunea de mobile site ar trebui sa fie oarecum responsive pentru ca sunt de la tablete pana la telefoane cu rezolutie sub 240 px.

    0
    2014-07-07T12:10:34+03:00

    Daca in varianta desktop meniul il am in stanga si in varianta pentru mobil vreau sa fie sus, daca anumite informatii, texte vreau sa difere intre cele 2 versiuni cum se poate obtine asta din responsive?

    0
    2014-07-07T14:23:46+03:00

    Salut Valentin.

    Am avut aceeasi intrebare timp de 1 an. Si m-am decis.
    Am luat in considerare cateva aspecte:
    Ce vinzi? Cate zeci, sute de produse? Cate categorii principale? Cate secundare?
    Cate produse vrei sa vinzi o data pe o comanda?

    0
    2017-05-18T12:28:31+03:00

    ceaw
    ma poti ajuta cu ceva setari prestashop ? pentru magazin online care dupa instalare ruleaza foarte greu . contacteaza ma 0725 763 311

Lasă un răspuns

Browse