Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Sameday, cifra de afaceri de peste 800 de milioane lei, in 2022 (+28% YoY)

Compania de curierat Sameday Group a incheiat anul 2022 cu o crestere a cifrei de afacere de 28% YoY si venituri de peste 800 de milioane de lei, citim pe wall-street.ro. Anul trecut, Sameday (care a fost cumparata de eMAG in anul 2017) s-a extins in Ungaria si Bulgaria, si-a crescut reteua easybox cu 53% fata de 2021 (ajungand si in orasele medii si mici) si a transporat un numar de colete mai mare cu 38% YoY. La finalul lunii decembrie 2022, Sameday avea deschise 83 de agentii in Romania, peste 5.000 de angajati si colaboratori la nivel operational si peste 10.000 de localitati din Romania tranzitate de curierii proprii.

In 2022, compania romaneasca de curierat si-a consolidat pozitia pe piata din Ungaria, prin servicii de curierat local si transfrontalier. Fata de anul anterior, numarul de comenzi cu livrare la adresa sau in lockerele easybox de pe teritoriul Ungariei a crescut cu peste 280%. La finalul anului, reteaua Sameday easybox de pe teritoriul tarii vecine numara 680 de lockere, instalate in marile orase. Bulgaria a fost urmatoarea tara vizata de Sameday, din toamna lui 2022. In 3 luni de la lansare, in tara vecina au fost instalate 135 de easybox-uri, care au gazduit peste 60.000 de colete. Pana in aprilie 2023, Sameday isi propune sa aiba 250 easybox-uri active in Bulgaria. In acest moment, compania de curierat ofera posibilitatea de a expedia pachete transfronataliere cu tarife similare cu cele ale unei trimiteri nationale.

In 2022, peste 27 milioane de colete (adica aproximativ 47% din totalul trimiterilor autohtone) au avut ca destinatie reteaua easybox. Dintre ele, 73% fusesera platite deja online. Distanta medie intre doua lockere, in marile orase, este de 3-5 minute de mers pe jos, iar clientii au la dispozitie 36-72 ore pentru a ridica pachetele. Timpul mediu pe care l-a petrecut un colet in pachetomat a fost de 11,11 ore, iar luna noiembrie (marcata de Black Friday) a fost cea in care romanii s-au grabit cel mai mult sa ridice comenzile, fiind inregistrare aproximativ 1 million de comenzi in 4 zile. Un bucurestean detine recordul, apropo de cel mai scurt timp de ridicarea a unui pachet: 1 secunda dupa incarcarea acestuia in locker!

In 2022, Sameday a investit peste 50 milioane € in solutii software de management, servicii operationale si proiecte inovatoare. Prin investitia in solutii hardware, compania a reusit sa creasca capacitatea operationala cu pana la 20.000 de colete/ora. Compania si-a propus ca, pana la incheierea anului fiscal in curs, investitiile in tehnologii sa-si dubleze valoarea YoY.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply