Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

S-a lansat WhatsApp Carts, care permite shopping-ul direct in aplicatie

Aplicatia de mesagerie WhatsApp a mai facut un pas in dezvoltarea potentialului e-commerce propriu, la fel cum fac Instagram si Snapchat, noteaza socialmediatoday.com. Pentru a facilita conectarea afacerilor cu potentialii clienti, ajutandu-i pe acestia din urma sa cumpere produse direct din aplicatie, WhatsApp a lansat „Carts”. Acest cos de cumparaturi virtual ajuta utilizatorii app-ului sa salveze produsele oferite de comercianti direct in aplicatie (apasand pe „Add to Cart”/„Adauga in cos”) si apoi sa trimita comanda finala sub forma unui singur mesaj.

„Astazi (8 decembrie – n.r.) anuntam cu entuziasm lansarea cosurilor de cumparaturi in WhatsApp. Cosurile sunt perfecte atunci cand discuti prin mesaje cu o companie care vinde multe produse, ca un  restaurant local sau un magazin de imbracaminte. Folosindu-le, oamenii pot analiza catalogul, pot alege mai multe produse si pot trimite comanda afacerii, sub forma unui singur mesaj. Astfel, afacerilor le va fi mai simplu sa administreze comenzile si cererile primite de la clienti si sa-si vanda produsele”, a explicat compania, pe blogul propriu.

Carts este cel mai nou instrument de comert social integrat in WhatsApp si menit sa-i maximizeze potentialul monetar, fara a deranja utilizatorii – cum a fost cazul reclamelor, pe care a decis (in ianuarie 2020) sa nu le mai integreze in aplicatie. Facebook (care detine app-ul din anul 2014) a ales, in schimb, sa se concentreze pe construirea unui marketplace digital in cadrul retelei proprii de mesagerie, axandu-se pe pietele in plina dezvoltare (ca India si Indonezia, unde WhatsApp este foarte popular).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply