Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Romania: start-up-ul Live Tickets vrea digitalizarea biletelor

carol braileanu si Petru Lungu

Biletele pe hartie la concerte si evenimente live vor disparea complet – daca start-up-ului Live Tickets ii vor iesi planurile: afacerea romaneasca lansata in 2016 isi propune sa le inlocuiasca pe toate cu bilete digitale. Startupcafe.ro a stat de vorba cu cei doi creatori ai start-up-ului autohton, bucurestenii Carol Braileanu (foto, st., IT-ist) si Petru Lungu (foto, care lucra la o firma de impresariat), pentru a aflat mai multe detalii.

Acestia au pus bazele unei platforme care  ajuta organizatorii de evenimente sa-si personalizeze sistemele de vanzare de bilete online si sa le vanda usor si simplu, promovandu-si totodata si evenimentul. „Targetul nostru este publicul tanar, care are smartphone, are card, dar nu l-a folosit pana acum. Noi vrem sa-l incurajam sa-si foloseasca telefonul pe post de bilet si sa nu mai plateasca pentru livrarea biletelor acasa. Am gandit macro, pornind de la faptul ca traim in era tehnologiei si a telefoanelor mobile”, a explicat Petru Lungu pentru sursa amintita.

Platforma creata de ei este una deschis, care ofera independenta si control organizatorului, iar acesta poate sa-si faca singur cont, sa-si seteze pretul, sa imparta invitatiile eletronice, etc. S-au apucat de munca in 2015, au demisionat si, cu doar cateva sute de euro si multa munca, in februarie anul urmator lansau Live Tickets, folosita prima data la Festivalul Sunwaves (Mamaia).

Un an mai tarziu, cei doi au investit 5.000 € in LiveTickets.ro si contractele cu cei 40 de organizatori le permit sa-si acopere costurile lunare. Platforma a vandut 60.000 de bilete, in valoare de 4 milioane lei. Braileanu si Lungu spun ca au, in total, 40.000 de utilizatori de 18 – 30 ani si 70.000 de vizitatori lunar. Compania isi doreste extinderea in zona de corporate (conferinte, workshop-uri, expozitii, stand-up comedy) si francizarea in alte tari, colaborand cu firme locale (au inceput discutiile cu Belgia). Anul acesta, Live Tickets isi propune lansarea unei aplicatii mobile si introducerea cloud computing-ului.

Despre Monica PopescuJunior

Raspunde la aceasta intrebare