Responsive vs varianta mobila (mobi site)

Intrebare

Aveti experiente recente cu problema optimizarii pt mobil a magazinelor online? As dori pareri pro si contra, plusuri si minusuri pentru cele doua variante: responsive vs varianta mobila a site-ului.
Cand alegem design responsive si cand alegem versiune dedicata pentru mobil?

Topic deschis 0
Realizare magazin online Web Design Bradu 4 ani 2 raspunsuri 72 vizualizari Junior 0

Raspunsuri ( 2 )

  1. de cele mai multe ori.. raspunsul la intrebarea “care e cea mai buna.. x?” este.. “depinde” (de cazul concret / de magazin / de nisa / etc);

    cateva considerente generale:
    http://insync.co.in/responsive-design-or-mobile-theme-in-ecommerce-which-one-is-more-suitable/

  2. Versiunea mobilă permite un control targetat mai mare, în sensul că profilul celor care accesează site-ul de pe mobil poate fi diferit de restul potențialilor vizitatori ai site-ului… Totuși, trebuie făcută legătura între versiuni – după cum zice și Google, nu e OK să direcționezi omul în Homepage și să-l lași să caute de acolo ce-l interesa. Caz în care e mai simplu cu responsive (și dispar și alte probleme legate de interpretarea conținutului), dar e mai greu de controlat din punctul de vedere al designului, unde trebuie să faci mai multe compromisuri, dacă vrei să se afișeze corect și armonios de pe orice device. În orice caz, votez responsive. Chiar dacă, adesea (urmează un insight personal, nu e opinia expertului), mă enervează că nu pot vedea versiunea desktop (telefonul meu are ecran mare, deci nu am probleme de vizualizare, și aș prefera să cuprind informația “dintr-o privire”).

Raspunde la aceasta intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a putea raspunde.