Respectarea OG 99/2000, art. 17 in vanzarea cartilor in cadrul unui magazin online de profil
RaporteazaPlease briefly explain why you feel this question should be reported .
Buna ziua,
Detin un magazin online axat pe vanzarea cartilor si manualelor scolare. De curand m-am confruntat cu urmatoarea problema semnalata de contabila, respectiv faptul ca am vandut o parte din aceste carti la pretul egal sau sub cel de achizitie (pretul unitar).
Mentionez in continuare ca, fiecare editura ofera un discount intre 20-35% care insa se regaseste valoric (procentual) in totalul facturilor emise de catre acestea, respectiv in calculul total al facturii. Pretul de vanzare trecut insa pe facturi este similar cu pretul inscris pe coperta manualelor achizitionate, in consecinta eu nemaiavand cum sa adaug un minim de adaos in pretul expus pe site (deoarece pe siteul meu ar apare un pret si clientul ar vedea pe coperta cartii un pret inferior).
Imi puteti spune va rog cum ar trebui sa procedez corect pentru a nu intampina eventuale probleme din partea unui eventual control al ANAF privind nerespectarea OG 99/2000, art. 17 privind vanzarea unui produs la un pret egal sau inferior celui de achizitie, sau din partea ANPC ca urmare a reclamatiei unuia din clientii mei ?
Va multumesc.
George Raduta
PS: Am vazut ca majoritatea magazinelor online de profil afiseaza preturile de pe copertile cartilor si chiar mult reduse in unele cazuri.
raspuns ( 1 )
Salut! Si noi am avut problema asta la un moment dat. Contabila noastra ne-a sfatuit sa procedam astfel:
Cand inseram facturile de la furnizor in program, scadem procentual discountul din pretul unitar, in loc sa trecem linie separata de discount. Stiu, este mai migalos, dar per total, iese ok.
Important este sa verifici valoarea totala a facturii de intrare si valoarea totala a ceea ce inserezi in program si inscrii in nir. Ea trebuie sa fie identica, indiferent daca treci discountul ca linie separata (discount 20%), fie ca il scazi din pretul individual al fiecarui produs!