Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Portofelele mobile, peste 2 miliarde utilizatori, in 2019 (studiu)

mobilewalletAproape 2,1 miliarde de persoane din intreaga lume vor folosi un portofel mobil pentru a face plati/a primi bani in 2019, conform unui studiu Juniper Research. Numarul este cu aproape 30% mai mare fata de cifra inregistrata la final de 2017: 1,6 miliarde de oameni.

Conform studiului in cauza („Mobile Wallets: Service Provider Analysis, Market Opportunities & Forecasts 2018 – 2022” ), platile contactless via card sunt mai folosite decat platile mobile NFC, in multe piete la nivel mondial. De aceea, cele mai importante companii de plata via portofel mobil vor sa echilibreze situatia si sa permita si optiuni online, si optiuni offline. PayPal ofera deja plati contactless in magazine fizice americane si are cele mai mari sanse sa creeze un portofel comun, la nivel mondial, fiind urmat la acest capitol de Alipay. Liderii mondiali, in 2018, in domeniul portofelelor mobile sunt, de altfel:

  • PayPal
  • Alipay
  • Weixin Pay/WeChat Pay

In ceea ce priveste platile via cod QR, in urmatorii ani acestea se vor dezvolta in China, India si Africa sub-sahariana (datorita costurilor de implementare reduse), dar nu si in alte zone ale globului (in Europa si America de Nord au mai degraba succes sistemele de plata in cerc inchis, de tipul celor folosite de Starbucks si WalMart). Oportunitatilor legate de dezvoltarea acestora le vor pune piedica problemele legate de siguranta datelor.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply