Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Platile mobile > platile prin card, pana in 2019, in e-commerce

mobile-payment

In urmatorii doi ani, platile mobile ale cumparaturilor online le vor depasi pe cele prin carduri de credit, scrie scmp.com, citand un raport al Natiunilor Unite („Information Economy Report 2017: Digitalisation, Trade and Development”, care a folosit cifre oferite de compania de procesare plati Worldpay). Daca acum 3 ani, plata cumparaturilor pe Internet se facea in proportie de 51% via carduri de credit si debit, in 2019, procentul va scadea la 46%.

Portofelele virtuale – Alipay (Ant Financial/Alibaba), Tenpay (Tencent), PayPal – sunt omniprezente, datorita dezvoltarii e-commerce-ului la nivel mondial: numai in China, piata de plati mobile a atins 23 trilioane yuani (3,5 trilioane $) in H2 2017, cu 22,5% mai mult fata de H1 2017, conform Analysys International. Aici, Alipay este folosit de 68% dintre cumparatorii online.

In general, in tarile dezvoltate cardurile primeaza in fata e-portofelului, in timp ce lucrurile stau invers in cazul tarilor in curs de dezvoltare (in Kenya, de exemplu, smartphone-ul este mai des folosit pentru plati decat cardurile). Si portofelul virtual va fi din ce in ce mai folosit, pe masura ce tehnologia blockchain (tehnologie care permite tranzactii rapide, securizate si descentralizate) se dezvolta.

Leave a reply