Răspunsuri ( 7 )

 1. Platforma este ultima la care sa te gandesti la un magazin de piese auto. In primul rand te gandesti la software de auto parts care costa 2000-3000 de euro, asta daca nu vrei sa introduci manual cateva milioane de produse. Si la fel de important hostingul care sa suporte asa ceva. Ca platforma, cele renumite, gen magento.

 2. Depinde foarte mult de numarul de produse. In general, site-urile de piese auto au sute de mii de produse – caz in care nicio platforma nu e ok pentru ca nu e optimizata pentru un volum asa de mare de date. Am vazut un site de piese pe Magento, avea o baza de date de ordinul zecilor de GB si evident, mergea foarte greu.

  Daca numarul produselor e relativ mic (ex sub 10.000) iti recomand Magento (+ o solutie de gazuire pe masura numarului de produse).

 3. Cate produse estimezi? Aduci produse din alta parte sau folosesti tot TecDoc?

 4. Folosesc baza de date tecdoc

 5. Sau poți folosi E-media (platforma hypercustom a E-Studio) – duce, pe testate, cel puțin 100000 de produse.

  Uite site-ul test (unde sunt 100000 de produse distribuite în categorii, subcategorii și sub-subcategorii, fiecare produs având câte 5 imagini asociate): http://www.100000.e-media.com.ro/

  În subsolul fiecărei pagini poți să vezi diverse detalii cu privire la viteză.

  Iar site-ul e ținut pe un server obișnuit, nimic special.

 6. Salut Florin,

  Incearca la http://www.liderit.ro/. Ei au un soft de auto parts si iti pot oferi o solutie completa (cel putin asa aveau anul trecut).

 7. Poti folosi linistit prestashop. Tine la “tavaleala” daca serverul este configurat corect.
  Iar vav de domeniul piese auto target-ul de repere este destul de aproape de 1 milion.
  Daniel are dreptate, baza de date in zona auto este de ordinul zecilor de giga, mai exact ~100.

Lasă un răspuns