Plan de afacere Magazin online- rochii de mireasa

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Suntem in faza de elaborare a unui plan de afaceri Magazin online-rochii de mireasa. Acest magazin se doreste a fi interfata online a unui atelier de croitorie specializat in rochii de mireasa si rochii de gala cu o experienta acumulata in 20 de ani de activitate.

Dorinta noastra este de a promova o colectie proprie de rochii de mireasa si a altor produse necesare unei mirese (manusi,posete, pantofi etc).Marea majoritate a clientelor noastre sunt fete plecate la munca in strainatate si comunicarea se face prin facebook, email sau skype, insa am dori sa avem si un magazin online prin care clientele noastre sa poata cumpara produsele finite fara sa se deplaseze la atelier.

Avem un buget de 500 de euro pentru realizarea acestuia, fara a se lua in considerare marfa, fotografiile sau transportul.
In momentul de fata avem doua prezente pe aaz.ro si webgarden.ro in afara de facebook.

Va rog sa ne ajutati cu sfaturi in ceea ce priveste modul de elaborare si solutiile de promovare.

Deschis 0
Planul de afaceri Realizare magazin online Prodan Ioan 10 ani 1 raspuns 1935 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. Mi se pare putin fortat acel buget de 500 de euro, dar nu e business-ul meu. Alegerea si constrangerile va apartin.

  Porniti de la cererea de pe piata (numarul actual de comenzi, cautarile si posibilele cereri de asa ceva intr-un orizont de timp de 12-24 de luni), de la costul produsului (productie, alte costuri – transport, adaos) si pana la venitul prognozat.

  Faceti o estimare a ceea ce ramane lunar in mana, profit brut, pe un termen de 12-24 de luni de zile, estimati o crestere naturala mica, si una mai agresiva legata de promovarea pe care veti fi dispusi sa o faceti.

  Costul depinde de obiectivele pe care vi le propuneti sa le atingeti intr-un anumit orizont de timp.

  Un magazin online de fashion trebuie sa aibe niste specificatii clare, si le gasiti daca va uitati pe net la 20-30 de magazine online de aici sau de afara. Nu faceti rabat la calitate.

  Cred ca un buget construit pe o perioada mai lunga va permite un cost mai generos cu platforma de ecommerce, insa.. repet, e decizia dumneavoastra. Tot ce va pot ruga eu este sa nu lucrati cu “amicul amicului” sau cu “varul amicului” sau cu persoane de genul acesta. Apelati la companii care din asta traiesc si care au un know-how bine pus la punct.

  Nu e musai sa apelati la consultanta, desi ar fi util sa nu pierdeti banii aiurea, insa.. macar nu faceti rabat la calitate. Daca insa obtineti aceeasi calitate cu bani putini, jos palaria. Teoretic se poate orice, practic, ramane de vazut.

Lasă un răspuns

Browse