PFA sau SRL pentru venituri din afiliere

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua
Ce forma juridica este mai rentabila ca si impozite/ costuri/deduceri pentru obtinerea veniturilor din afiliere ?
Pentru venituri de 3000- 6000 lei lunar ce forma are cele mai mici cheltuieli ( taxe, etc) si care se preteaza cel mai bine?

Deschis 0
Contabilitate & Gestiune Despre publicitatea online Marketing afiliat Planul de afaceri Emi 7 ani 2 raspuns 1869 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

  1. La micro ai 3% pe venit + 16% pe dividente (profit). Insa mai poti avea cheltuieli si in felul acesta ti se micsoreaza profitul (baza de impozitare).
    Iar la cheltuieli ai cele de infiintare firma + contabila.
    Dezavantajul este ca poti dispune de bani abia la sfarsitul anului (de fapt prin martie, nu stiu exact, intreaba o contabila). Teoretic ii poti retrage in casa si sa-i folosesti, insa daca iti vine un control trebuie sa demonstrezi ca-i ai(adica sa-i arati).

    Pentru PFA ai impozite mai mari (poate te ajuga cineva cu sume exacte) insa ai cheltuieli mai mici cu contabila + dispui de bani imediat ce ii incasezi.

  2. O mica observatie: la impozitul pe dividente ACUM se mai plateste 5.5% CASS daca nu esti angajat cu norma intreaga. Insa, cand se va micsora impozitul la 5%, aceasta contributie va fi obligatorie, deci impozitul este 10.5% (cel putin eu asa am inteles)

Lasă un răspuns

Browse