Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Nordicii au, in proportie de peste 95%, smartphone-uri

Smartphone-urile sunt ceva comun pentru aproape toti locuitorii din Danemarca, Finlanda, Norvegia si Suedia, conform unui studiu efectuat de Buzzador in ianuarie acest an, scrie emarketer.com. Peste 9 din 10 nordici detin unul, iar – ca urmare – folosesc masiv aplicatii ca Facebook Messenger si WhatsApp.

Cel mai mare procent de detinere a unui telefon smart a fost descoperit in Norvegia, unde 97% dintre utilizatorii de Internet (persoane intre 16 – 65 de ani) au unul. Studiul a analizat 5 categorii de varsta: 16 –  24 de ani, 25 – 34 de ani, 35 – 44 de ani, 45 – 54 de ani si 55 – 65 de ani. Si a descoperit si ca detinerea unui telefon destept nu este restrictionata la tineri: cel putin 8 din 10 repondenti din fiecare grup de varsta mentionat anterior au spus ca au unul.

nordic 1

Peste jumatate dintre utilizatorii de smartphone din regiunea nordica au explicat ca stau cu telefonul aproape cel putin 20 de ore/zi (cel mai mare procent s-a inregistrat tot in Norvegia – 59%). In tot acest timp, nordicii stau mult pe social media si folosesc servicii de mesaje: Facebook Messenger este cea mai populara platforma de mesaje in Norvegia si Suedia (unde e folosita saptamanal de 85%, respectiv 81% dintre internauti). In Finlanda, acestia prefera WhatsApp-ul (78%).

nordic 2

Raspunde la aceasta intrebare