Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Marea Britanie: prima crestere a cheltuielilor online, de 17 luni incoace (raport)

Lunile iunie si iulie au fost primele – din ianuarie 2022 incoace – in care consumatorii din Marea Britanie au cheltuit online mai multi bani, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Ecommercenews.eu anunta ca britanicii au platit 18,6 miliarde £ (echivalentul a 21,5 miliarde €) pe produse cumparate pe Internet, in perioada amintita. Asta reprezinta o crestere de 1,6% YoY: prima de 17 luni incoace!

In iunie, consumatorii din tara europeana insulara au cheltuit 8,85 miliarde £ (10,2 miliarde €) online, cu 13,8% mai mult comparativ cu luna mai 2023 si cu 1% mai mult fata de iunie 2022. In iulie, britanicii au intrat pe site-uri e-commerce si au achizitionat produse in valoare de 9,75 miliarde £ (11,3 miliarde €); adica o crestere de 2,2% YoY.

„Aceasta crestere YoY, care a aparut pentru prima data dupa mai mult de un an, indica faptul ca britanicii par sa profite de reducerile de la mijlocul anului si de evenimentele de shopping ca Amazon Prime Day. Inflatia preturilor online in cazul obiectelor esentiale pare a incetini, iar preturile produselor neesentiale – ca electronicele, jucariile si imbracamintea – sunt mai mici decat erau anul trecut, pe vremea asta, incurajand cheltuieli mai mari in aceste categorii”, explica Vivek Pandya (Lead Analyst, Adobe Digital Insights).

Conform raportului, preturile online ale tuturor categorii de prduse au fost mai mici cu 3,2% YoY, in iulie, in Marea Britanie. Iar platile de tip Buy Now Pay Later/BNPL au reprezentat 15,35% din totalul cheltuit online, in aceeasi luna. Britanicii sunt clar atrasi de acest tip de plati: in prima jumatate a anului, 1 din 7 lire sterline cheltuite pe Internet au fost o plata BNPL.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply