Livrare prin Posta Standard

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,

Am primit foarte multe cereri din partea clientilor sa integram livrarea cu Posta Romana pentru un cost mai scazut al transportului, insa intampinam o problema la contabilitate deoarece rambursurile nu intra in ordine, intra sume pe mai multe expeditii si nu primim nici un borderou astfel incat sa stim ce factura a fost achitata si poate fi inchisa.

As dori sa stiu, daca sunt magazine care folosesc Posta Romana Standard, cum anume au procedat in aceasta situatie.

Multumesc

Deschis 0
Contabilitate & Gestiune Contractele cu furnizorii Logistica Organizare magazin online Andreea 10 ani 10 raspuns 3687 vizualizari 0

Răspunsuri ( 10 )

 1. Buna seara,

  Trebuie sa primiti, de la banca la care incasati contravaloarea marfii trimise prin serviciul oferit de Posta Romana, recipisa de incasare. Noi asa primim de la banca si putem inchide facturile in contabilitate.

  Cu stima,
  Nicolae Buzea

 2. Da folosim livrarea prin Posta si doar saraca contabila știe cum le decalceste insa am reușit sa ne facem noi un borderou cu câmpurile importante si cu ceva rugaminte către functionara postei completează ea acolo ceva campuri la kg si tarife per colet si total sume de plata pe borderou . Ca si minusuri : produsele fragile ajung in proporție de 50% sparte , coada la posta , banii intra cam aproape dupa 2 sapt de la trimitere , nu anunța clientul , daca nu găsește postasu ( sau nu are chef sa caute) îți vine frumos coletul dupa 1-2saptamani înapoi, normal ca platesti taxe de retur si chiar de stationare ( depozitare) . Singurul plus este prețul . Depinde ce produse ai insa una peste alta cred ca merita sa faci clientul fericit si pana la urma vinzi … Nu pierzi comanda . Succes !

 3. Buna ziua,

  Multumesc pentru raspuns. Din pacate informatiile de la banca nu ne ajuta foarte mult, pentru ca banii nu intra pe fiecare expeditie in parte, ci ca o suma a mai multor expeditii (depinde care dintre ele au fost ridicate intr-o anumita zi). Noi daca trimitem 20 de colete in 3 zile si sunt platite 10 intr-o zi, dar nu in ordinea expeditiilor, nu avem cum sa defalcam suma respectiva pe facturi.

  Am trimis un mail catre departamentul financiar de la Posta Romana, daca primesc raspuns voi reveni cu el aici.

 4. Buna ziua,

  Posta Romana trimite catre banca recipisa de plata. Aceasta recipisa trebuie sa o primiti dumneavoastra de la banca unde incasati banii. Fiecare recipisa are specificata data cand s-a efectuat plata catre dumneavoastra.
  La noi asa functioneaza. Chiar daca primim recipisele putin mai greu (~10 zile din momentul in care incasam suma) tot ne sunt folositoare.

 5. Mai calculati un pic! Rata de retur cu Posta este imensa, deci iti dubleaza costurile de expediere, timpul pierdut de ambalare, completare a datelor, drumul la oficiu, asteptarea sa iti completeze, etc.

  In plus coletele ce se intorc sunt efectiv calcate in picioare, acum depinde de ce expediezi. Oricum, renuntarea la serviciile postei au fost o fericire, chiar daca am hotarat sa suport eu un pic din costul expeditiei ca sa nu mai fie atat de mare ptr client.

 6. Buna ziua,
  Folosirea serviciilor de la Posta Romana se justifica doar daca aveti produse ieftine sau care se adreseaza unui public rural. Exact cum a mai fost precizat, trebuie sa calculati bine timpul pierdut si coletele care se intorc (in multe situatii e mai rentabil sa se refuze comenzile respective, chiar daca la prima vedere da impresia unui castig mare).
  Daca alegeti sa folositi trebuie sa gasiti o metoda cat mai eficienta: o discutie cu reprezentantii bancii pentru a va oferii recipisa de incasare, expeditia comenzilor prin posta pana la o anumita ora (folosirea unui om care sa se duca la posta la o ora moarta) si folosirea unui soft special pentru printarea foilor necesare (Ex.: Postal Soft – cu export special din platforma).

 7. Domnule Adrian se poate sa ne ajutati cu mai multe detali despre acel soft Postal soft ? multumesc

 8. Ceea ce avem noi implementat in platforma Extended este http://www.softutil.ro/?p=60. Cel mai simplu este sa faceti un export din platforma in format .csv

 9. Buna ziua,

  Intre timp am primit si raspunsul de la Posta (nu la mail ci la alt apel al meu), bineinteles dupa ce am fost redirectionata de patru ori la rand catre alte departamente.
  Se pare ca singura solutie este sa primim de la banca mandatele de incasare, insa la noi ajung foarte tarziu si toate gramada.
  Ramane sa apelam la banca poate rezolvam ceva.

 10. O da, prioripost chiar merita recomandat. Ca si orice alt serviciu al postei… De mentionat te cate ori pe luna “uita” sa vina sa iti ia coletele, sau “nu mai pot ajunge” ? Ca la livrare sunt aceleasi tampenii care iti “asigura” o rata de retur record?

  Daca ai probleme cu extra km, foloseste GLS sau Bookurier, daca esti din Bucuresti. Sunt servicii de curierat ce nu calculeaza pret per km ci doar greutate/volum.

Lasă un răspuns

Browse