Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Libris.ro: vanzari de +81% YoY la carti pentru copii, in martie-mai 2020

Cea mai mare librarie online din Romania, Libris.ro, a avut vanzari cu 81% mai mari (comparativ cu aceeasi perioada din 2019) la cartile pentru copii si vanzari de jocuri de +66% YoY, in perioada starii de urgenta din timpul pandemiei COVID-19 (15 martie – 15 mai 2020). Ponderea produselor adresate celor mici in total de vanzari online a ajuns sa fie de 23% in ultimele doua luni, fata de 18% (cat reprezentau cumulat cartile pentru copii si jocurile in perioada similara a anului trecut).

Conform comunicatului de presa, cresterea a fost uniforma pe toate categoriile de varsta, cu interes remarcabil fata de cartile de activitati si caietele de scriere si grafisme (folosite de parinti ca suport pentru continuarea procesului educational, interupt odata cu inchiderea gradinitelor si scolilor). „Implicarea activa a parintilor in procesul educational al copiilor a crescut semnificativ. Adultii din familie au fost pusi in situatia de a prelua o parte din responsabilitatile cadrelor didactice. Astfel, multi parinti au dorit sa completeze lectiile online si s-au implicat in activitati suplimentare alaturi de copiii lor”, transmite Laura Teposu (foto, CEO Libris.ro).

Topul celor mai vandute carti pentru copii in starea de urgenta contine titluri clasice de aventuri, carti cu activitati de invatare prin joc si materiale educative, ca „Aventurile lui Tom Sawyer” (de Mark Twain), „Jocuri pentru copii inteligenti. Carte de activitati +3 ani” si „Bufnita care se temea de intuneric” (de Jill Tomlinson). Cele mai vandute jocuri au fost cele clasice, de indemanare si puzzle-urile: Sa tesem frumos, Pacalici Scarpinici, Sa coasem frumos, Remi clasic.

Leave a reply