Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Libris.ro a vandut de doua ori mai multe carti in limba engleza, in ultimul an

Libris.ro anunta – intr-un comunicat de presa – ca vanzarile de carte in limba engleza s-au dublat in 2022 (+138% YoY), fiind livrate cu peste 104% mai multe volume. Si anul acesta vanzarea de carte in limba engleza isi mentine tendinta ascendenta: in S1 2023, libraria online a inregistrat o crestere de 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut.  In contextul diversificarii preferintelor literare si a cresterii interesului pentru lectura in limba engleza (mai ales in perioada vacantei de vara), magazinul online Libris.ro oferta cititorilor peste 820.000 titluri in limba engleza.

„Dincolo de beletristica si literatura accesibila, usoara, relaxanta, care ne duce cu gandul la concediul de odihna si vacanta de vara, de la an la an, observam o crestere a interesului pentru carti de business sau de dezvoltare personala, inclusiv in limba engleza. De fapt, inainte de concedii, cresterea pe segmentul cartilor in limba engleza este considerabila. Aceste carti fac parte acum din bagajul de vacanta, iar interesul pentru cartea in limba straina, cu precadere engleza a crescut spectaculos in ultimii ani”, transmite Laura Teposu (foto, CEO Libris).

Romanii aleg o gama diversa de genuri literare, atunci cand vine vorba de cartile in limba engleza. De la romane clasice, pana la carti contemporane de fictiune, non-fictiune, literatura pentru copii si tineret sau carti de business/de dezvoltare personala, cartile in engleza sunt preferate, in general, de Millennials si de generatiile urmatoare (Z si Alpha).

„Intr-adevar, cei mai tineri cititorii, reprezentantii Generatiei Z, cei care au acum 20-25 de ani, se orienteaza adesea catre carti in limba engleza. Este o generatie multiculturala, sunt mereu atrasi de nou si conectati cu trenduri literare si titluri care devin virale pe retelele de socializare. Si, mai ales, sunt si cei mai nerabdatori sa descopere noutatile, aleg carti in engleza, chiar inainte de a fi disponibile traducerile”, adauga Laura Teposu.

Top 10 cele mai vandute carti in engleza, in 2022:

 1. „It Ends with Us”, de Colleen Hoover
 2. „The Maudsley Prescribing Guidelines in Psychiatry”, de David M. Taylor
 3. „Hideaway”, de Penelope Douglas
 4. „Punk 57”, de Penelope Douglas
 5. „Kill Switch”, de Penelope Douglas
 6. „From Lukov with Love”, de Mariana Zapata
 7. „Talk English: The Secret to Speak English Like a Native in 6 Months for Busy People”, de Ken Xiao
 8. „No Longer Human”, de Osamu Dazai
 9. „Dictionary of Legal Terms: Definitions and Explanations for Non-Lawyers”, de Steven H. Gifis
 10. „Twisted Love – Special Edition”, de Ana Huang

Comentarii ( 3 )

 1. […] Libris.ro a vandut de doua ori mai multe carti in limba engleza, in ultimul an – ECOMpedia […]

 2. […] Libris.ro a vandut de doua ori mai multe carti in limba engleza, in ultimul an – ECOMpedia […]

 3. […] Libris.ro a vandut de doua ori mai multe carti in limba engleza, in ultimul an – ECOMpedia […]

Leave a reply