Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Libris.ro: peste 1,2 milioane de carti cumparate online, in S1 2021

 

Peste 1,2 milioane de carti au ajuns in prima jumatate a anului la cititori din toata tara, in urma comenzilor plasate pe Libris.ro, transmite libraria online, intr-un comunicat de presa. Romanii citesc mai variat, mai multa psihologie si din ce in ce mai multe carti in limba engleza si eBooks. Prima parte a anului 2021 a fost marcata de o crestere considerabila pe segmentul de carte de dezvoltare personala (20%), inclusiv in limba engleza, iar in topul vanzarilor continua sa se afle si autori romani contemporani. Mai mult, media comenzii a crescut cu 10%, la nivelul primului semestru.

Cele mai multe comenzi s-au facut din Bucuresti, Cluj, Timis, Brasov si Iasi, iar la polul opus se afla judetele Mehedinti, Giurgiu si Tulcea. Comanda medie a depasit pragul de 100 de lei, in crestere cu 10% fata de perioada similara din 2020 si cu 25% fata de 2019 (cand aceasta era de 82 de lei). In raport cu 2020, biografiile si cartile de dezvoltare personala au avut cresteri de 25%, respectiv 20%. La nivel de judet, dinamica pozitiva este mai evidenta in Timis si Cluj, unde cresterile inregistrate in valoarea comenzilor depasesc 25% fata de perioada similara din anul-etalon 2019. In Bucuresti, cresterea valorica fata de 2019 a fost de 15%.

„Analizand cifrele de vanzari la nivelul intregii tari, am remarcat un fenomen interesant. Anul trecut, cand intreaga Romanie s-a confruntat cu criza generata de pandemie, toate judetele tarii inregistrau o dinamica pozitiva in consumul de carte. Era o reflexie a nevoii de intelegere a situatiei si de evadare din cotidianul stirilor negative. Anul acesta insa, probabil pe fondul scaderii puterii de cumparare, cumulat cu revenirea masiva la birou si pe dorinta de a petrece mai mult timp in afara casei, facand lucruri care anul trecut erau restrictionate, deci a reducerii timpului alocat lecturii, frecventa comenzilor online de carte s-a redus in majoritatea zonelor tarii”, a explicat Laura Teposu (foto, Fondator si CEO Libris.ro).

Judetele care au pastrat anul acesta o dinamica pozitiva accentuata fata de boom-ul din 2020 sunt Ilfov (230% crestere), Buzau (33%) si Constanta (23%). „Cea mai spectaculoasa crestere o are judetul Ilfov, unde inregistram vanzari peste dublu fata de anul trecut. Este un semn ca rezidentii din Ilfov, care lucreaza in Bucuresti, solicitau livrarea la birou, fiind asimilati zonei Bucuresti, insa pe fondul continuarii muncii la distanta, livrarea se face acum acasa”, completeaza Laura Teposu.

Top 10 cele mai vandute carti, in ianuarie-iunie 2021

 1. „Vindecarea copilului interior” – Stefanie Stahl
 2. „500 de adevaruri uimitoare si amuzante”
 3. „Arta manipularii” – Kevin Dutton
 4. „Auschwitz, ultima statie” – Eddy de Wind
 5. „Ganduri catre sine insusi” – Marcus Aurelius
 6. „500 de adevaruri incredibile si trasnite”
 7. „O chestiune de viata si de moarte” – Irvin D. Yalom, Marilyn Yalom
 8. „Jurnalul unui burlac. Conversatii cu mama” – Mihai Bendeac, Emilia Bendeac
 9. „Curajul de a nu fi pe placul celorlalti” – Ichiro Kishimi, Fumitake Koga
 10. „Dumbrava minunata” – Mihail Sadoveanu

Top 10 cei mai vanduti autori, in ianuarie-iunie 2021

 1. Irvin D. Yalom
 2. Ioana Chicet-Macoveiciuc
  3. Jill Tomlinson
  4. Dumitru Constantin Dulcan
  5. Eric-Emmanuel Schmitt
  6. Lise Bourbeau
  7. Stefanie Stahl
  8. Kristin Hannah
  9. Sven Nordqvist
  10. Roald Dahl

Comentariu ( 1 )

 1. Asta e bine, trebuie sa mai crestem mult ca sa ajungem la media europeana

Leave a reply