Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Libris.ro deschide un depozit nou, de 3 milioane €

Libris 1

Libris.ro, cel mai mare retailer online de carte din Romania, va deschide un nou depozit de carte, in contextul in care in ultimii ani cifra de afaceri a crescut constant (in medie, venituri mai mari cu 25% pe an). Suma investita in construirea si dotarea acestuia va fi de 3 milioane €, iar spatiul va fi functional in 9 – 12 luni, anunta compania intr-un comunicat de presa.

Laura Teposu Libris.ro

Investitia va permite companiei sa isi multiplice semnificativ capacitatea de livrare si dezvoltare a business-ului, pe o piata a cartii aflata in curs de revigorare. „Extinderea este necesara deoarece locatia actuala este aproape de a-si atinge capacitatea maxima de procesare a comenzilor si se va dovedi, in scurt timp, subdimensionata fata de trendul de crestere a vanzarilor pe care il estimam. Suprafata noului depozit va fi de 5.000 m2, cu 200% mai mare decat cel actual, si va putea gazdui peste 3 milioane de carti, dar si noi game pe care le dezvoltam, precum muzica, jocuri si jucarii sau articole care completeaza experienta lecturii (ceaiurile, instrumentele de scris, cadourile)”, explica Laura Teposu (foto, Director de Dezvoltare si Fondator Libris.ro).

Capacitatea maxima de livrare a site-ului este de 3.500 de comenzi/zi. In noua formula de depozit, se vor putea livra 10.000 – 12.000 de comenzi/zi. Recent, libris.ro a avut 13.000 de vanzari (70.000 carti, in valoare de peste 1,5 milioane lei), de Black Friday 2017. In primele 9 luni ale anului, site-ul a avut o cifra de afaceri de 22 milioane lei, cu 20% mai mare YoY, in timp ce valoarea medie a comenzii a crescut cu 20% YoY.

Raspunde la aceasta intrebare