La o expediere intracomunitara fara TVA trebuie emis un DIS?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Suntem un magazin online de vinuri si am primit o comanda din Franta cu cererea de a plati fara TVA. Ne-am inscris in ROI,avem cont in Euro. E necesar sa emitem si un document de insotire simplificat (DIS) pentru aceasta livrare? Mai e nevoie de alt document in afara de factura?

Deschis 0
Contabilitate & Gestiune Logistica DanB 7 ani 5 raspuns 2101 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

 1. Sunt 2 lucruri diferite TVA-UL și accizele.
  Pentru TVA ati procedat corect, înscriindu-va în ROI.
  Pt. accize, intr-adevar v-ar trebui și DIS. El se folosește pt livrările intracomunitare de produse accizabile ce au fost deja eliberate spre consum (adică pt care producătorul a platit deja accize într-un stat membru sau la import).

  Rugați transportatorul sa va și returneze la treilea exemplar ca sa demonstrați livrarea produselor.

  “transportul de produse accizabile, cand acciza a fost platita, este insotit de factura sau aviz de insotire, precum si de documentul de insotire simplificat, dupa caz.”

 2. Te poate ajuta și acest link unde este explicata pe larg exact situația ta. Sunt menționate și niște Autorizații obligatorii : http://www.fiscalitatea.ro/ce-declaratii-se-depun-pentru-accize-la-o-livrare-intracomunitara-8271/

  Alina Bordea
  Consultant Fiscal
  BETA CONT

 3. Daca sunt necesare toate cele specificate la link-ul de mai sus doar pentru a expedia in Franta niste vinuri comandate online (cateva cutii), atunci ceva e in neregula.

 4. pentru vanzarile catre pf din alte tari, se aplica cota de tva din tara respectiva.

Lasă un răspuns

Browse