Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

India: 200 de companii e-commerce, luate la bani marunti

india200 de companii din domeniul e-commerce – multe suspectate ca ar fi false – vor fi luate la puricat de catre Departmentul de Politici Industriale si Promovare (DIPP) din India, la sesizarea Ministerului Protectiei Consumatorului, aflam de pe economictimes.indiatimes.com. DIPP este responsabil de formularea si implementarea masurilor de crestere si dezvoltare a sectorului industrial in tara cu pricina.

Plangerile consumatorilor referitoare la companiile de e-commerce vor fi analizate si reclamantii vor primi un raspuns in termen de 2 zile, via Twitter, mai scrie site-ul amintit. In acest sens, DIPP va colabora cu guvernul, ministerul amintit si cel al Comertului si Industriei: „Departamentul nostru nu se ocupa de plangerile consumatorilor. Aceasta problema este complicata de faptul ca multe dintre companiile cu pricina (ale caror nume nu au fost dezvaluite public – n.r.) nu par sa existe in realitate… vom cerceta problema impreuna cu Ministerul Protectiei Consumatorului”, a explicat ministrul Comertului si al Industriei din India, Nirmala Sitharaman.

In plus, ministerele analizeaza si plangeri ale retailerilor offline impotriva companiilor e-commerce: in India, portalurile de comert online pot opera doar pe model business-to-business, oferind o platforma vanzatorilor si cumparatorilor, iar voci din retailul offline s-au plans ca unele site-uri ofera discounturi clientilor si incalca legea adresandu-se direct acestora.

Raspunde la aceasta intrebare