Extensie pentru domeniu site fashion: .ro sau .com.ro?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Doresc sa inregistrez un domeniu pentru un site cu produse fashion . Ce extensie e mai potrivita: .ro sau .com.ro?

Multumesc.

Deschis 0
Realizare magazin online T. Simona 5 ani 5 raspuns 1143 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

 1. Nu vad motivul pentru care ai alege .com.ro sincer.

  Daca iti vei desfasura activitatea in tara, vei alege un .RO. Altfel, .com. E simplu.

 2. Pentru activitatile comerciale desfasurate exclussiv pe teritoriul Romaniei se recomanda folosirea tld .ro indiferent de nisa. In cazul in care magazinul isi extinde aria de acoperire si in spatiul extern recomand folosirea tld .cm simplu. .com.ro e doar un artificiu.
  Romanii ofera ceva mai multa incredere unui domeniu .ro. Multi chiar nu stiu ca mai exista si altceva.
  Fara prea multe explicatii, pentru ca iti mai pot aduce ceva argumente, se recomanda .ro simplu!

 3. Ambele variante sunt bune din punct de vedere al optimizarii pentru motoarele de cautare. .ro are avantajul de a fi mai scurt si mai usor de tinut minte.

 4. Prima opțiune este .ro. Dar am avut situații în care Clientul își dorea mult un nume care era “luat” pe .ro, așa că opțiunea a fost pentru .com, .com.ro, .store.ro etc.

  Din punctul de vedere al indexării, să zicem (nu este confirmat, unii SEO spun că da, alții că ba) că există un vag avantaj al .com-ului când se targetează engleza sau are mai multe versiuni de limbă și al .ro-ului când se targetează româna.

  Din punctul de vedere al costurilor, .ro se plătește o dată (și se mai plătește doar la un eventual transfer), iar .com se plătește anual.

  Orice ai decide, pronunță-l cu voce tare, scrie-l, tastează-l, spune prietenilor să-l scrie și vezi care e mai ușor de ținut minte. Nu există rețetă pentru numele de domeniu perfect… așa că va trebui să faci un pic de cercetare 🙂

  Succes!

 5. În ziua de azi nu mai contează așa mult domeniul (în trecut dacă aveai cuvânt cheie în acesta era un avantaj – astăzi nu contează), e mai mult pentru public, recomandarea mea este să folosești .ro 🙂

Lasă un răspuns