E bine sa ne afiliem cu alte magazine?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Am un magazin online pe nisa cadouri. Ma gandeasc sa ma bag in 2parale ca si AFILIAT.
Vreau sa fiu afiliat pentru anumite magazine (carti, flori…)
Este bine pentru afacerea mea? Are cum sa imi dauneze? Singura problema ar fi ca imi pleaca vizitatorul din site. Vizitatorul a venit pentru cadouri si pleaca spre flori. Sunt putin mai slabe sansele sa cumpere flori, dar nu sunt 0. Sansele sunt mai mari daca a venit la mine pe site sa cumpere de la mine. In alta ordine de idei, daca nu vrea sa cumpere flori nu da click pe banner. 🙂
Voi cum vedeti situatia?

Deschis 0
Contractele cu furnizorii Generalitati Marketing afiliat Planul de afaceri Marian Dumitru 10 ani 1 raspuns 1194 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

  0
  2014-05-06T16:51:02+03:00

  Salut Marian,

  Nimic nu este batut in cuie si totul trebuie testat.
  Ideea ta este foarte buna si te sfatuiesc sa o incerci (personal am folosit aceasta strategie de cateva ori si rezultatele au fost variate, in functie de nisa magazinului).
  Practica nu este atat de rara pe cat pare si anumite variatii ale ei sunt folosite de mari magazine precum Amazon si eBay de mult timp (vezi aduri in pagina de produs) – pe principiul … „cine vrea sa cumpere, oricum cumpara, cine e aici sa se plimbe, poate clicheaza pe un ad”.

  Ca sa minimizezi efortul si sa testezi apa poti incerca (in ordinea usurintei implementarii):
  – Social media share – incearca sa sharuiesti linkuri afiliate pe profilele sociale ale magazinul pentru a testa interesul fanilor tai (nu uita sa le ascuzi prin bit.ly sau printr-un URL shortner)
  – Trimite un newsletter cu „Produse de la parteneri”. Vei vedea interesul clientilor in rata de deschidere a emailului si in rata de click-through. Evident, si comisioanele te vor ajuta sa identifici interesul.
  – Poti merge pe principiul Amazon si eBay (aduri cu linkuri de afiliere pe pagina de produs) adaugand o rubrica de genul: „Related Products From Our Partners”
  – Poti oferii „Related Products” sau „Customers Who Bought This Product Also Bought” pe pagina de confirmare a comenzii pe siteul tau (aceasta pagina apare NUMAI dupa ce cineva face o comanda … in felul asta, nici nu indepartezi clientul de pe siteul tau, daca ai frica asta :))
  – In ultima faza, poti pune produse afiliate intre produsele siteului tau, cu mentiunea ca sunt „Partner Store Products”. In acest caz este FOARTE IMPORTANT sa o faci in asa fel incat clientul sa inteleaga ca nu este vandut de tine, ca va fi redirectionat spre un alt magazin daca clickeaza si ca daca vrea sa ia ceva de la tine trebuie sa incheie mai intai comanda si sa vada acel produs pe urma (poti face asta printr-un interstitial page de genul lightbox activat la click pe link … cu un mesaj de genul „Acesta este un link extern care va va duce pe magazinul XXXXX.com. Confirma AICI si linkul va fi deschis intr-un nou tab ca sa puteti termina in liniste vizita in magazinul nostru”).
  In felul acesta il si avizezi ca daca vrea un produs de la tine + unul de la un site partener nu le poate avea in aceeasi comanda.

  Sper sa te ajute
  E.

Lasă un răspuns

Browse