De unde se pot ridica produsele la un magazin online piese auto?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua, vreau sa imi deschid un magazin piese auto online. Vreau sa stiu daca se poate sa am casa de marcat si daca se pot prelua comenzi prin telefon sau internet si clientii sa vina sa ridice comanda de la domiciliu meu, desi nu o sa am magazin fizic. O sa aduc fix comanda ceruta din depozit.

Deschis 0
Contabilitate & Gestiune Customer Service & Sales Organizare magazin online Daniela 5 ani 7 raspuns 1977 vizualizari 0

Răspunsuri ( 7 )

 1. Salut. Ce înseamnă să vină la domiciliu? Nu cred ca reprezinta un element de încredere faptul ca ar trebui sa ridic piesa dorita de la et. 4,ap.20 sau ne vedem în fata scării. Mai repede te gândești sa faci livrarea în aceasi zi printr-un curier rapid sau curier propriu. Ca sa folosești casa de marcat, trebuie sa o înregistrezi ca activitate la terți și sa livrezi personal piesele la adresa cumpărătorului.

 2. Buna Daniela! Poti chema clientii sa ridice de la tine de acasa, insa daca vrei sa fie 100% in regula dpdv legal, va trebui sa declari punct de lucru la adresa respectiva. Casa de marcat nu „se poate sa ai” ci esti obligata sa ai in momentul in care clienti persoane fizice vin si iti achita in numerar, cum probabil va fi cazul, chiar daca au plasat anterior comanda pe Internet.

  0
  2019-04-16T02:00:13+03:00

  Imi place sa vad ca sunt persoane cu idei de „afaceri” 🙂
  In cazul tau, cum spunea si George mai sus, nu pare o solutie sa vina clientul la tine acasa sa ridice produsul…
  Eu, ca si potential client, prefer sa imi livrezi produsul la mine acasa (personal sau prin curier) si mai ales sa am posibilitatea sa platesc cu cardul.

  Solutia: preiei comand prin telefon/email/magazin online si livrezi prin curier…
  – de la furnizor direct la client (drop-ship)
  – comanda vine la tine acasa si tu trimiti prin curier la client

 3. Buna ziua,

  Potrivit articolului 1 al OUG 28/1999, operatorii economici care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

  Desi aveti magazin online, dumneavoastra veti incasa cu numerar sau cu cardul direct de la clienti (in lege nu se mentioneaza ca trebuie sa existe un magazin fizic pentru a exista obligatia de dotare cu casa de marcat). Prin urmare trebuie sa detineti casa de marcat.

  Doar daca ati expedia prin curier sau incasa direct prin banca nu ati avea aceasta obligatie.

  Sper ca informatiile de mai sus sa iti fie de folos.

  O zi frumoasa

  Mircea Capatina
  https://www.smartbill.ro/

  -1
  2019-04-18T20:26:12+03:00

  Daniela, eu sunt / am fost exact in situatia ta 🙂 .
  Da, poti sa vinzi piese auto „pe comanda”, si te poti intilni cu ei pentru livrare oriunde – la tine acasa, la ei acasa, la serviciul lor, in fata casei / blocului tau, sau le poti expedia produsele prin curier. Sunt clienti la care aspectul „magazin / sediu” nu conteaza, mai ales daca cumpara chestii de mica valoare. Daca clientul ajunge la tine printr-o recomandare, iar nu conteaza unde faci fizic efectiv vinzarea (eu am facut-o si la gura de metrou, cu un client pe care nu il vazusem niciodata). Incepi usor usor, vezi ce / cum merge, apoi poti apela la o platforma gratuita online, si faci un magazinas de 50-100 produse, pui livrare prin curier si mergi mai departe.
  Daca incasezi cash de la clienti persoane fizice, musai sa emiti bon fiscal, deci musai casa de marcat. La clientii persoane juridice faci chitanta. Si de la orice fel de client (fie om, fie firma) poti incasa fie ramburs in cont colector prin curier, fie le ceri sa iti faca transfer bancar.
  Succes !!

   0
   2019-04-20T23:30:27+03:00

   Pai si daca faci asa de ce sa te mai complici cu firma, casa de marcat… vinde pe OLX ca orice altcineva si nici nu mai ai treaba cu taxe….

   Daca vrei sa dezvolti o afacere/magazin trebuie sa inspiri un pic de incredere (in orice caz mai multa decat intalnirea la gura de metrou) si sa arati maar un pic de profesionalism…

   Nu stiu altii cum sunt dar nici eu nici vreunul dintre cunoscutii mei nu ar „cumpara” o volanta sau orice alta piesa auto cu livrare la gura de metrou…

   parerea mea

  0
  2019-05-14T13:43:34+03:00

  Din cate stiu ptr comert online nu ai nevoie de casa de marcat chiar daca vinzi la persoane fizice , problema apare atunci cand vinzi la o persoana fizica si vine sa ridice coletul si achita cash , ptr situatia asta as recomanda sa ai un procesator de card integrat in magazinul online si ceri clientului sa achite comanda cu cardul inainte de a venii sa ridice .

Lasă un răspuns

Browse