De ce am nevoie pentru a vinde un soft online?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Mai exact as dori sa vand licente pentru folosirea acelui soft . Cum procedez? Fac un magazin online? Ce livrez? Care este arhitectura unui shop online ce vinde doar licente, adica niste coduri, ele sunt produse digitale? Ce platforme sunt mai potrivite pentru asa ceva? Valoarea licentelor nu este foarte mare, pana in 100 de dolari. 

Multumesc mult.

Deschis 0
Alegerea nisei Alegerea platformei Organizare magazin online Planul de afaceri Realizare magazin online Laurentiu Daniel 5 ani 7 raspuns 2840 vizualizari 0

Răspunsuri ( 7 )

 1. In principiu, orice licenta este practic o cheie. Asa cum se pot vinde carti online si primesti pdf-ul, asa se pot vinde si licente online si primesti cheia de activare.
  Daca ai un singur produs, atunci poate faci un one-product shop (un landing page conectat cu un payment system si voila). De ex noi am facut asta pt un client pentru un catalog https://catalog.francize.ro/ – in cazul lor, ok, primeai catalogul prin posta. In cazul tau, trimiti licenta prin e-mail.

  Daca ai mai multe licente diferite la diferite softuri, atunci poti avea o structura clasica de magazin online.

  Actually, cred ca vanzarea de licente online e mai simpla decat vanzarea de produse, ca scapi de toata infrastructura necesara pentru transport, depozitare, etc 😀

 2. Si este nevoie sa-mi fac o firma?

 3. Atentie si la circtuitul banilor:
  – cat costa un joc, un cod in medie?
  – unde sunt clientii, cum platesc ei, clar prin card online
  – ce procesator folosesti?
  – in ce moneda vinzi userului din tara X, care nu are ca moneda euro
  – cum aplici TVA din tara userului?
  – ce comisioane are procesatorul? dar banca lui?
  – cum ajung banii din banca procesatorului in banca ta?

  Si asta e un set de intrebari de inceput. Spor!

 4. O licenta va costa 10$ pe luna,metoda de plata va fi prin doar prin paypal,insa as dori sa stiu daca e necesar sa imi realizes o firma pentru acest lucru,sau pot face si prin alta modalitate.

  ps:multumesc pentru raspunsuri

 5. Orice activitate comerciala regulata este nevoie sa fie taxata de stat, si da ai nevoie de o firma. Poti incepe sa vinzi oricum, insa cand fluxul de vanzari devine unul regulat clientii tai vor sa fie protejati, conform legii, si nu poti face asta daca nu esti comerciant cu acte in regula. Este nevoie sa asiguri suport pentru ceea ce vinzi, iar statul are nevoie sa incaseze de la tine impozite pe venit sau pe profit.

  • Cum procedez daca vand produse digitale unor clienti din USA, UK, Germania (worldwide, foarte rar in Romania)? Ce fel de firma e necesara? Cum raportez TVA?

   • Salut Paul, te rog sa pui o intrebare noua si sa descrii detalii specifice business-ului tau, vei primi mai multe raspunsuri in aceste fel. Mersi mult, si poate iti faci profilul mai ok, macar un nume real sau apropiat de cel real ar fi nice to have 🙂

Lasă un răspuns

Browse