Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

De ce Magento?

magentoAi decis sau te gandesti serios sa iti faci un magazin online. Felicitari! Acum intrebarea este ce solutie sa alegi dintre toate solutiile disponibile, iar in acest articol vom incerca sa vedem: de ce Magento? Ca sa intelegem mai bine de ce Magento, vom incepe prin a vedea, de ce open-source? Cu o solutie open-source, vei beneficia de un set ultra-extins de functionalitati native sau extinse prin module care pot fi achizitionate la preturi de cele mai multe ori modice (Magento are peste 10.000 de asemenea extensii). O solutie closed-source nu va putea niciodata sa ajunga sa aiba atatea functionalitati si atata flexibilitate precum o solutie open-source dezvoltata de o comunitate de zeci de mii de developeri timp de 9 ani. Un alt beneficiu major pe care ti-l ofera o solutie open-source este ca nu vei fi dependent de un anume furnizor (numit „vendor lockin”).

Exista mii de developeri de Magento in Romania, deci daca agentia sau programatorul cu care lucrezi nu te multumesc, poti gasi un alt furnizor cu mare usurinta. Pe solutiile closed-source esti captiv cu toate datele tale pe acea platforma si iti va fi foarte greu sa migrezi cand vei dori o schimbare. De asemenea, si pe solutiile custom open-source care nu sunt bazate pe o platforma cunoscuta (sa le zicem „semiclosedsource”), desi vei avea acces la surse, iti va fi foarte greu sa gasesti un alt developer care sa poate lucra eficient pe acele coduri.

Dupa ce te-ai decis ca vrei o solutie open-source, intrebarea este care dintre ele? Ai de ales dintre Magento, WooCommerce, PrestaShop, osCommerce si multe altele. Magento este de departe cea mai bogata in functionalitati si are comunitatea cea mai mare de programatori. Un alt avantaj este performanta si stabilitatea: desi Magento este mai pretentios la resurse decat WooCommerce de exemplu, cand ajungem la peste 1.000 – 2.000 de produse aceasta situatie se inverseaza, iar pe masura ce creste numarul de produse WooCommerce devine insuportabil de lent. Este important sa alegi din start solutia cu care vei putea creste, deoarece trecerea de la o solutie la alta poate fi destul de dificil (atat financiar, dar si ca si obisnuinta).

Unii spun ca desi Magento este solutia cea mai buna, el este prea scump pentru un start-up.
De acum insa exista si in Romania o solutie cu abonament (sau Software-as-a-Service) construita pe Magento cu abonamente care pornesc de la €59/luna; in schimb, vei primi toate serviciile de care ai nevoie pentru a-ti lansa si intretine magazinul. Solutia se numeste Blugento si poti afla mai multe despre ea pe blugento.ro.

Pentru a afla mai multe despre Magento si despre e-commerce in general, iti recomandam conferinta Meet Magento, care va avea a treia editie pe 28 – 29 octombrie, la Cluj-Napoca. Pentru mai multe detalii si bilete, viziteaza ro.meetmagento.ro. Daca nu poti ajunge la Cluj-Napoca la finalul lui octombrie, poti alege una dintre cele 22 de conferinte Meet Magento din intreaga lume.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply