Cum si unde gasim furnizorii?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Din punctul meu de vedere este o eroare de comunicare a furnizorilor care ar trebui sa se organizeze si sa se prezinte reseller-ilor.

Pentru fiecare nisa avem un numar suficient de mare de furnizori, dar greu de identificat.

Deci, cum si unde ii gasim?

Deschis 0
Alegerea nisei Contractele cu furnizorii Organizare magazin online Alex 10 ani 2 raspuns 2553 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

 1. Recomand si eu proiectul domnului Radu Vilceanu.
  Initiativa este una laudabila si sper sa aduca un real folos retailului online in viitorul apropiat.
  De asemenea poti studia directoarele de companii dupa domeniul de activitate dorit (codul caen).
  In felul acesta ai putea identifica, insa nu foarte usor, o serie de companii ce presteaza ca forma de comert – comert cu ridicata. Poti de asemenea sa le studiezi evolutia cifrei de afaceri pentru a deduce daca aceste companii sunt sau nu competitive, pentru a evita sa intrii in contact cu niste resseleri ce se aprovizioneaza de la furnizori si vor sa para furnizori, deoarece marja ta de profit se va diminua in acest caz.
  De cele mai multe ori furnizorul are o cifra de afaceri mult mai mare decat un reseller deoarece este specializat in domeniul respectiv, si vinde foarte mult. Dar mai exista si exceptii.
  Este o munca destul de dificila, ce nu returneaza de cele mai multe ori rezultatele dorite, insa cu putin noroc poti descoperi cate ceva.
  O alta mare problema o reprezinta abordarea acestora in momentul in care i-ai identificat. Unele companii sunt reticiente, si nu vor colabora foarte usor cu oricine, vor impune niste conditii si vor avea niste pretentii de la tine (vanzari minime, discounturi mici pentru inceput, iar tu ca antreprenor in faza de start-up nu poti sa fii sigur de evolutia afacerii tale intr-un context ce se schimba permanent).
  Asadar poti lua in calcul si varianta aceasta, insa nu este deloc o modalitate usoara.
  Si aici consta tot secretul business-ului tau – sa gasesti cei mai buni furnizori.
  Daca esti interesat cu adevarat de afacerea ta, si iti dai silinta, perseverezi, ai sa-i gasesti in timp.
  O alta recomandare a mea ar fi sa incerci sa gasesti acei furnizori ce nu vand si clientului final. Exista multi furnizori ce joaca si rol de reseller, unii chiar isi incalca singuri pretul de catalog, aplicand discounturi mari clientilor finali (iti vor indica un pret de vanzare din care iti vor aplica discount) iar ei vor vinde la un pret mai mic decat acesta. Rezultatul nu va fi benefic pentru tine deoarece se va naste un parteneriat concurential odata ce tu vei fi concurat de acestia in mod direct pe diverse canale de promovare (adwords, comparatoare de preturi, afliliere, etc). Mult succes.

 2. Pai ii gasesti la registru comertului dupa codurile caen. Suni si ii intrebi. Sau varianta 2 – Listafirme

Lasă un răspuns

Browse