Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Cum sa alegi furnizorul pentru platforma de eCommerce?

bannere nov________570x383 v4 copy 4

Foarte des apare intrebarea “Ce platforma aleg?”, intrebare la care vei primi mereu raspunsuri subiective, venite din partea unor antreprenori cu alte nevoi. Alegerea platformei de eCommerce trebuie facuta in dependenta de nevoile businessului tau, in functie de expertiza tehnica, experianta in online, functionalitatile si modulele de care ai nevoie.

Cauta platforme de eCommerce unde poti incerca gratuit platforma, fara a fi nevoit sa descarci module si teme pe propriul server. Un alt lucru foarte important este sa nu aloci un buget mai mare decat trebuie pentru platforma de eCommerce. Pastreaza cat mai mult pentru marketing si promovare pentru ca vei dori ca lumea sa afle de noul tau magazin online.

Domeniul tau de activitate, tipul de produse, logistica si platile sunt doar cateva dintre criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi platforma de eCommerce. Ce trebuie sa ai in vedere apoi cand vine vorba de alegerea furnizorului?
Piata platformelor de eCommerce este in continua crestere. Mereu apar noi jucatori. Alegerea trebuie mereu facuta raportat la necesitatile si nivelul actual de business si, obligatoriu, la posibilitatea de crestere ulterioara. Dar cum alegi intre doua platforme similare ca si functionalitati? Aici intra in ecuatia deliberarii – furnizorul!

 

Noi, la ContentSpeed am ascultat povestile a mii de antreprenori in ultimii 15 ani. Chiar daca nu au ales platforma noastra, le-am recomandat sa ia decizia in dependenta de urmatoarele aspecte:

  • Specializare

Uite-te la echipa din spatele agentiei de eCommerce, este important ca ea sa aiba experienta si know how specific magazinelor online si , preferabil, chiar nisei tale. Altfel vei pierde timp si bani explicand de ce ai nevoie in loc sa beneficiezi de experienta existenta. Avand experienta in domeniul tau si vechime in piata, vei evita dezvoltarile custom foarte costisitoare, intrucat vor avea o lista de functionalitati si integrari variata.

  • Serviciile post-lansare

Te intereseaza sa beneficiezi de servicii precum mentenanta si garantie, update-uri, asistenta tehnica si dezvoltari, pentru a beneficia de o imbunatatire constanta a site-ului. Comertul online este un mediu foarte dinamic si astfel ai nevoie de un partener pe termen lung care sa te tina la curent si sa se scaleze odata cu businessul tau.

  • Preturile si plata

Un lucru important la care trebuie sa te uiti atunci cand cauti o platforma de comert electronic este pretul. Indiferent daca detii o afacere mica sau una bine consolidata, trebuie sa stii exact cat vei plati. Aproape toate platformele au o taxa lunara. In functie de tipul de platforma pe care o alegi (self hosted sau hosted – SaaS), costurile pot varia.

  • Integrarile

Un alt factor pe care ar trebui sa-l iei in considerare se refera la integrari si pluginuri. Cele mai multe platforme au o multime de instrumente pentru a-ti coordona afacerea. Nevoile afacerii tale sunt un factor determinant atunci cand decizi ce de ce functionalitati are nevoie magazinul tau online.

  • Design Responsive

Stiati ca aproape 60% dintre cautari sunt efectuate de pe dispozitive mobile? Deseori, aceste cautari se finalizeaza prin achizitii tot de pe mobil. Acest lucru indica importanta unei interfete care sa permita clientilor sa acceseze cu usurinta site-ul tau web, sa faca o achizitie pe dispozitivul mobil si cel mai important, ca site-ul tau sa fie mobile responsive.

  • Securitate

Nimeni nu vrea sa introduca informatii despre cartile lor de credit pe un site web care nu pare sigur, motiv pentru care securitatea devine una dintre cele mai mari preocupari ale consumatorilor. In timp ce multe platformelor de astazi au un standard de securitate bun, verifica intotdeauna si asigura-te ca platforma pe care o alegi accepta HTTPS / SSL pentru o verificare sigura pentru clientii tai.

  • Scalabilitate

Toti proprietarii de afaceri spera ca afacerea lor va creste in viitor, dar este posibil sa nu se stie in ce masura. Cu toate acestea, este important sa cauti o platforma care sa se adapteze la afacerea ta.

Nu doresti sa platesti pentru caracteristicile si spatiul de stocare pe care nu il utilizezi atunci cand abia pornesti afacerea. De asemenea, vei dori sa tii pasul cu cerintele pietei pe masura ce afacerea ta va decola. Alege o platforma pe care sa o poti dimensiona la marimea firmei si care nu va  percepe preturi foarte mari pentru aceasta.

  • Portofoliu

Documenteaza-te si arunca o privire si pe alte magazine online implementate pe platforma de eCommerce respectiva. “eCommerce” fiind cuvantul cheie. Daca furnizorul ofera in principal site-uri de prezentare, e foarte putin probabil sa implementeze magazine online. Prin urmare, sa aiba un portofoliu cu cat mai multe magazine online. Magazine din cat mai multe nise si de diverse niveluri de complexitate.

  • Dimensiunea echipei

Alege un furnizor cu o echipa cat mai mare. Nu vrei sa risti sa plece in concediu singurul programator. Mai multi specialisti inseamna un timp de raspuns la cerintele tale mai rapid. Preferabil cu echipa dedicata de suport, nu doar de programatori.

  • Continuitate

Nu vrem sa punem raul in fata. Insa, trebuie sa te informezi si despre ce se intampla in eventualitatea incetarii colaborarii. Ai acces si poti exporta usor bazele de date cu produse, clienti si comenzi?

Stim ca inceperea unei afaceri noi este o provocare, iar trecerea de la magazinul traditional la o versiune online, desi o idee foarte buna, vine cu cateva provocari – de aceea alegerea unei platforme de comert electronic poate fi dificila pentru multi proprietari de afaceri. Analizeaza, compara, testeaza, discuta cu fiecare furnizor in parte si i-a decizia potrivita pentru businessul tau.

Despre Ana Ciucanu

Leave a reply