Cum rezolv comenzile cu mai multi furnizori prin dropshipping?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Am inteles ca este o mare problema atunci cand faci dropshipping si ai mai multi furnizori. Un exemplu este atunci cand ai comanda minima de 30 de lei si utilizatorul cumpara 5 produse de la 5 furnizori. Astfel ajung pe minus..

Deschis 0
Contractele cu furnizorii Logistica RedX 6 ani 4 raspuns 1798 vizualizari 0

Răspunsuri ( 4 )

  1. Sunt si eu in aceiasi situatie. Si problema pe care o vad eu, nu este in profit ci mai multe expeditii, care te poate baga in minus. De exemplu eu am avut mai multe comenzi din 2 furnizori, cu suma pana in livrare gratuita. Adica clientul plateste o livrare si a doua o platesc eu. Am avut si caz cand suma comenzii a depasit pretul minim pentru livrare gratuita si atunci eu platesc 2 sau 3 livrari. Au fost si cazuri cand am discutat cu clientul sa schimbam unul din produse, astfel incat sa fie mai putin furnizori. Dar in general nu au fost comenzi sa fie cu minus. Intradevar pe aceiasi comanda un furnizor poate fie in minus, dar per total comanda iese pe profit.
    A… si mai e o problema si anume curierul, expediaza pe rand produsele, chiar daca ii zici ca expeditia este formata din mai multe colete. Si au fost cazuri, cand clientul a renuntat sa primeasca coletul din cauza ca comanda nu era completa. Si atunci trebuie sunat si explicat ca sunt mai multe colete. Eu solutia o vad la curier, expediatia formata din mai multe colete cu acelasi destinatar sa aiba alt pret, o data, si in al doilea rand sa fie trimisa o data. Oricum ei emag are problema asta cu comenzile care au mai multi furnizor, mai ales cu marketplace. si atunci el imparte comanda in mai multe expeditii si facturi. La noi a venit curierul cu o carte de 7 lei dintr-o comanda de 200 de lei, au fost 4 curieri la o comanda. Iti dai seama ca pe partea cu 7 lei a fost in minus, dar per total a iesit in plus. Si mai e ceva, emag-ul are alte preturi de livrare, si probabil isi permite.

  2. Din cate stiu nu ai voie sa pui comanda minima.

    Cu cat mai putini furnizori, cu atat mai bine. Maxim doi in cazul dropshipping. Altfel trebuie sa plaresti din buzunar pentru comenzile care au valoare mica.

  3. Salut, din pacate asa este. Ai doua varante: ori comuti clientul, pe cat prosibil, catre produse similare de la acelasi furnizor ca sa scutesti costuri de transport si comisioane bancare, ori iesi pe minus. A treia varianta, in care spui ca nu sunt pe stoc, nu merge, nu e deloc profi.

  4. Cel mai bine e sa faci la fel că eMag Marketplace. O automatizare in site astfel ca daca sunt doi furnizori diferiți să aibă 2 costuri de transport. Ca și cum ar avea 2 comenzi diferite.

Lasă un răspuns

Browse