Contabilitate pt suma transfer bancar de la PFA catre persoane fizice.

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua, caut o solutie legala din punct de vedere fiscal pentru urmatoarea speta:
Eu ca si PFA primesc o suma provenita din meditatii online (detin site).
Lunar trebuie sa virez sumele datorate profesorilor, persoana fizica, care a facut cont pe site si a prestat servicii online, in interiorul siteului.
Transferul bancar catre acea persoana este o dovada de cheltuieli pentru PFA conform codului fiscal in caz de verificare?
Daca solutia de mai sus nu este posibila atunci un contract de colaborare cu profesorii rezolva situatia? Daca da datorez statului 10% din suma trimisa lunar si completarea formularului D100?

Deschis 0
Contabilitate & Gestiune Contractele cu furnizorii Alex Bostaca 4 ani 1 raspuns 983 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. Buna ziua,
  Lunar trebuie sa virez sumele datorate profesorilor, persoana fizica, care a facut cont pe site si a prestat servicii online, in interiorul siteului = necesar un contract de colaborare , ar fi ideal sa aibe si profesorul inregistrat la tine pe site o forma de organizare (PFA, II , srl ), si sa iti emita o factura pentru nr de ore de meditatie cat a lucrat el .

  Transferul bancar catre acea persoana este o dovada de cheltuieli pentru PFA conform codului fiscal in caz de verificare? = Raspuns
  pentru cheltuiala deductibila fiscala e necesar o factura sau bon fiscal (de preferinta cu CUI_ul tau pus pe bon ) si dovada platii el atlfel nu e considerata cheltuiala si nu apare in Registrul de Evidenta Fiscala – care se face pentru contabilitatea in partida simpla.

  Daca solutia de mai sus nu este posibila atunci un contract de colaborare cu profesorii rezolva situatia? Daca da datorez statului 10% din suma trimisa lunar si completarea formularului D100?
  Raspuns = Ca si PFA documentul de declarare a veniturilor este Declaratia unica . D100 este pentru firme cu organizare SRL, SRL_D, SA SCS etc.
  In functie de modalitatea de impunere aleasa de tine : norma de venit sau impunere reala , vei calcula impozitul de plata .
  Sunt obligatorii doua registre : cel de incasari si plati + registrul de evidenta fiscala . Partea buna e ca le poti face chiar tu , intr-un program descarcat in mod gratuit ex: Saga PS.

  Succes

Lasă un răspuns

Browse