Contabil Magazin On-line

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna Ziua,

Am si eu o intrebare referitoare la partea contabila a unui magazin online. Noi folosim Metoda cantitativ – valorica metoda “by default”, sa zicem asa.
“Stocurile sunt evaluate la costul de achiztie, astfel incat nu este nicio legatura cu pretul de vanzare. Iti permite un control foarte bun al stocurilor si in plus poti afla castigul dupa fiecare tranzactie, pe fiecare produs in parte”

Programul nostru de gestiune. care este integrat in platforma pe care este dezvoltat magazinul, ne permite sa sa emitem fisa de magazie , sa facem receptiile de marfa , facturare cu scadere de stoc automata ect.
Contabilul ne spune ca el, trebuie sa reintroduca toate aceste informatii in programul lui de contabilitate( Mentor dar nu este Mentor ci o alta versiune:) dupa spusele lui). Acest lucru inseana un cost suplimentar pentru noi iar cu cat facturile de clienti cresc tariful creste.

Intrebare:
Nu ma pricep foarte bine la partea contabila dar daca o sa am 500 de facturi de clienti/zi eu trebuie sa platesc 2 oameni sa-mi reintroduca datele in programul lui in conditiile in care ii pot oferi orice tip de informatii si in ce format vrea el?
*Nu exista contabili care sa faca treba acesta automat si tariful pe care il platesc sa se reflecte in mod pozitiv asupra activitati mele?

Vreau un contabil care sa-mi ofere interpretati din punct de vedere contabil ale activitati mele nu sa platesca 2 negri sa-mi reintroduca datele.

Deschis 0
Contabilitate & Gestiune Contractele cu furnizorii Organizare magazin online Armand 8 ani 7 raspuns 4452 vizualizari 0

Răspunsuri ( 7 )

 1. Alex si incasarea cum e? Cum stingi incasarea tot valoric. Soldul neincasat se la cone vine?

  Legat de intrebare. Nu prea face contabililul lucruri automate. Si daca prognozezi 500 fact. pe zi ar trebui sa te gandesti la integrarea sitelui cu contabilitatea.

 2. Armand, din pacate are dreptate contabilul. Singura varianta este sa ii dai un feed cu informatia neceseara, adica intrari, iesiri, facturi, plati , etc. Altfel trebuie sa le bage el de mana. Tot, toate cele 500 de facturi una cate una.
  In aceeasi situatie sunt si eu, si tin sa iti spun ca dureaza mai mult introducerea in softul de contabilitate decat emiterea ei pe site…

 3. Exista si posibilitatea de a folosi un sistem de gestiune integrat cu website-ul care face si contabilitatea.

 4. Daca prognozezi 500 de facturi pe zi, solutia optima este integrarea cu softul de contabilitate. Intreaba la firma care ti-a dezvoltat site-ul de aceasta posibilitate, depinde de platforma pe care e facut site-ul tau si de softul de contabilitate.

 5. Daca ai un program de gestiune integrat cu site-ul nu ai nici o problema.
  Tu o sa iti tii singur gestiunea ( nir, facturi intrare iesire etc)
  Contabilul reia facturile insa nu le mai reia cantitativ valoric, ci le reia global valoric (si e mult mai simplu). Automat costul cu acest serviciu va fi mai mic.

  In alta ordine de idei daca ajungeti sau sunteți la 500 de facturi pe zi externalizarea contabilității nu e o solutie.
  Vali http://www.just-ideas.ro

 6. Si noi folosim WinMentor pe partea contabila si Magento ca platforma online. Am implementat integrare intre WinMentor si Magento pentru ca sa nu fie nevoie ca o persoana sa bage de mana datele respective.

  La un volum de 500 de facturi pe luna, iti sugerez sa investesti si tu in asa ceva, costul cu oamenii care introduc manual facturi (timpul lor + erorile pe care cu siguranta le vor face) ajunge sa fie foarte mare la un astfel de numar de facturi.

  Multa bafta!

 7. Ținând cont ca iti ții deja gestiunea în program, si exista deja NIR-urile (receptiile),precum și un stoc cantitativ valoric zilnic, sfatul meu ar fi sa exporti aceasta informație către contabil.
  Poate fi un pic dificil de configurat, depinde mult de programul de contabilitate și te va costa și un IT-ist.

  Țin contabilitatea în SAGA la un magazin online, și am reușit sa integram magazin online cu conta pe partea de vânzări prin import de xml-uri generate de site.

  Mi se pare absurd sa reintroduc 500 de facturi manual. Iar facturile de achiziții le introduc doar cu 1 rand, sa îmi apara nota contabila.

  Daca ai nevoie de contabilitate: http://www.betacont.ro
  Lucram și pe Erp-ul clientului, sau cu import de date în SAGA.

Lasă un răspuns

Browse