Comanda complexa cu produse de la 3 importatori / distribuitori diferiti
RaporteazaPlease briefly explain why you feel this question should be reported .
Sunt situatii cand un client fara sa stie comanda 3 produse (ca exemplu, pot sa fie mai multe sau mai putine) – care sunt de la 3 furnizori / importatori / distribuitori separati.
Eu ca si magazin online, cum tratez aceste comenzi? Pe mine firma de curierat ma taxeaza pe 3 drumuri (ridicarea fiecarui produs de la fiecare furnizor – si imi cere 60 de ron). Daca ii spun clientului ca il costa 60 ron (minim) – il pierd instant.
Voi cum procedati in aceste situati? Cum pot rezolva acesta situatie – sa fie ok si pentru client si pentru mine ca distribuitor?
Se pun si ceva clauze in termeni si conditii?
Va multumesc!
Răspunsuri ( 2 )
Calculul pe care trebuie sa-l faci, cu repartizarea costurilor de logistica pe produs, este de facut la final de luna sau o perioada mai lunga. Este adevarat ca la un moment dat pe o comanda de acest gen poti sa pierzi bani, insa, in medie, din experienta ta zilnica, vei vedea ca poti lucra cu statistici si cu medii.
Dupa un timp vei observa care este costul mediu de livrare pe tipul de comanda, simpla, complexa, cu 1 produs pe stoc, cu 1 produs dar pe stocul furnizorului, cu X produse pe stocul tau, sau X produse pe stocul furnizorului.
Nu te vaita acum ca romanul cu drobul de sare. Fa-ti niste calcule, redu numarul de furnizori la inceput, porneste cu cei cu care ai relatii mai bine, iar ulterior largeste gama de produse si cu alti furnizori cand poti imparti costul cu logistica mai usor la mai multe comenzi, datorita volumului mai mare.
Este vorba de matematica simpla. Da, la unele comenzi vei iesi in pierdere, insa la final de luna trebuie sa-ti ramana suficienta margine sa poti trai tu si familia ok si sa iti permita sa faci si investitii in magazinul online.
O alta solutie este sa faci aprovizionarea dintr-un sir de deplasari mai ieftine, cu o singura masina faci un traseu pe la toti furnizorii si aduci marfa in sediul tau. Optimizarea traseului masinii care face aprovizionarea este utila. Costul se reduce destul de mult. Oricum trebuie sa ai date statistice, trebuie sa stii de cate ori pe luna se va intampla aceasta situatie.. altfel, vorbim vorbe, fara cifre concrete.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!!