Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Chinezii de la WeChat Pay se extind in Marea Britanie

wechat pay

Luna viitoare, platforma chineza WeChat Pay se va extinde in Marea Britanie, oferind retailerilor de aici care doresc sa atraga clienti chinezi o noua optiune de plata, anunta europe.chinadaily.com.cn. WeChat Pay a batut, in acest sens, palma cu britanicii de la Tramonex, care vor ajuta compania sa isi integreze infrastructura de plati in tara amintita.

WeChat este cea mai mare retea sociala din China, iar WeChat Pay este cea mai mare platforma de plata mobile, in functie de numarul de tranzactii, avand 800 de milioane de utilizatori si fiind folosita zilnic la plata consumatiei la restaurant, rezervarilor la hotel si biletelor de avion. Pana acum, WeChat Pay s-a mai extins si in Italia, in 2015, comerciantii de aici putand fi platiti de chinezi prin scanarea unui cod de bare oferit de comerciant. Aici, sistemul de plata mobile este disponibil in peste 50 de locatii, iar veniturile incasate sunt de milioane de euro. Dupa Marea Britanie, WeChat Pay ajunge si in Franta si Germania.

„In pietele internationale, ca Europa, ne vor concentra in continuare pe dezvoltarea serviciilor menite sa ajute companiile europene interesate de folosirea canalelor digitale pentru cresterea oportunitatilor de afaceri cu clientii chinezi”, a transmis Andrea Ghizzoni (directorul european al Tencent, compania care detine WeChat).

Aceasta expansiune europeana a chinezilor de la WeChat Pay vine pe urmele aceleia a conationalilor de la compania de plata mobile Ant Financial/Alipay – afiliata gigantului e-commerce Alibaba, care are 450 de milioane de utilizatori activi in China. Ant Financial opereaza deja de doi ani in Marea Britanie; a batut palma cu banci puternice de pe continentul european (BNP Paribas, Barclays si UniCredit); are un total de 930.000 de comercianti in reteaua de plata, printre care retaileri de lux, ca Harrods-ul londonez.

Raspunde la aceasta intrebare