Ce documente se folosesc pentru decontare la plata cu cardul?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua.
Cazul este urmatorul:
O persoana fizica se cazeaza la un hostel (o societate de stat pe actiuni ).
Persoana fizica plateste cu cardul si ca documente pentru decontare i se elibereaza factura si bonul din POS unde apare denumirea de card/ Batch/ID/in partea de jos chitanta nr…. si pe factura agentul economic a scris ca incasarea s-a efectuat cu chitanta nr… (numarul care apare pe bonul din POS). Persoana fizica solicita si bon fiscal si este refuzata.
La decontare persoanei fizice i se solicita si bonul fiscal. Agentul economic trimite o adresa in care mentioneaza ca nu emite bonuri fiscale, ci numai factura si chitanta in cazul platii cu numerar

Rezolvat 0
Contabilitate & Gestiune Plati online Adriana Dragan Enus 6 ani 1 raspuns 6697 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. Buna ziua
  Atat bonul cat si chitanta sunt documente care atesta tranzactii de decontare cu numerar.
  In baza OUG nr. 28/1999 cu modificarile si completarile ulterioare, operatorii economici care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
  Asadar, in cazul in care o entitate vinde catre populatie , tranzactia se realizeaza pe baza de bon fiscal. La cererea persoanelor fizice entitatea este obligata sa emita si factura.
  In cazul in care entitatea vinde catre persoane juridice, de regula se emite si factura, iar pentru decontare se poate utiliza fie bonul, fie chitanta.
  Asadar, ori se face bon, ori chitanta pentru persoane juridice, nu amandoua impreuna fiindca se dubleaza tranzactia.
  Trebuie analizat daca achizitia ati efectuat-o pe numele firmei sau in numele dvs personal, ca persoana fizica, si in functie de acest lucru se aplica prevederile de mai sus.
  La decontarea cazarii in ipoteza cea mai probabila in care ati facut achizitia pe firma, atunci este suficienta factura si chitanta.
  Daca achizitia s-a facut pe persoana fizica, atunci hotelul trebuia sa emita bonul fiscal, conform OUG 28/1999.

  Cel mai bun răspuns

Lasă un răspuns

Browse