Ce comisioane percepe PayPal la retragere?
RaporteazaIntrebare
Please briefly explain why you feel this question should be reported .
Buna seara! Recent mi-am deschis un site pe care fac dropshipping, modalitatea de plata fiind doar PayPal. Daca vreau sa retrag de exemplu $300 trebuie sa platesc vreo taxa? Dar daca retrag $300 in fiecare saptamana? Multumesc!
Deschis
0
Contabilitate & Gestiune
Contractele cu furnizorii
Organizare magazin online
5 ani
4 raspuns
8543 vizualizari
0
Răspunsuri ( 4 )
Buna Razvan,
Legat de paypal, din pacate problema este chiar mai complicata si banii se retrag destul de greu in Romania – mai precis, nu se pot retrage pe carduri emise de toate bancile – exista doar cateva banci pe cardurile carora se pot retrage (sanse mai bune sunt de exemplu cu cardurile VISA, nu Electron ci VISA Clasic).
La retragere se percepe un comision, care are o componenta fixa si una variabila. Intuitiv, la prima vedere ar fi mai bine sa retrageti o suma mare o singura data, insa si aici apare o probleme legata de faptul ca politica lor antifrauda limiteaza si suma maxima ce poate fi retrasa.
Eu recomand sa incercati cu cardul VISA emis de o banca si daca nu merge sa incercati cu altul, pana reusiti. Inainte de retragere, PayPal anunta care este comisionul.
Pentru simplitate eu recomand sa lucrati direct cu ecommerce de la o banca din Ro. E mai complicat de setat initial, dar banii se retrag mult mai simplu ulterior.
Sper ca informatiile de mai sus sa iti fie de folos.
O zi frumoasa
Mircea Capatina
https://www.smartbill.ro/
Am cateva completari:
1. Merge fara probleme si cu Visa Electron. In cazul meu, card emis la ING.
2. La retragerea banilor (PayPal -> card) se percepe un fee fix (indiferent de suma retrasa). Acum ceva vreme era 2.5$, insa recent am vazut ca au inceput sa perceapa doar 6 RON.
3. La inceput limita de retragere de 500$/zi. Insa aceasta limita poate fi scoasa pe masura ce contul “prinde” ceva vechime si incasari (10k+).
4. Daca sunt clienti externi nu stiu cata incredere o sa acorde unui procesator de plati romanesc despre care probabil n-au auzit niciodata. In cazul asta cred ca PayPal castiga.
Eu am retras peste 500 EUR fara comision, dar nu folosind cardul, ci direct in contul in EUR. Acest mod de retragere e valabil doar din acest an. Cred ca e vorba de directiva UE din 13 ianuarie (PSD2 – Payment Services Directive 2) care obliga bancile sa deschida conturile online ale clientilor catre companiile fintech (ex. PayPal). Daca si clientul e de acord, furnizorilor gen PayPal le este permis accesul la toate datele conturilor lor din ultimele 90 de zile (cu toate consecintele ce decurg din aceasta – de ex.realizarea profilului).
Pay Pal va sugereaza sa achitati in contul in valuta afisand ultimele caractere din contul IBAN si daca sunteti de acord ii transfera.
Salut. As avea nevoie de niște informații din partea ta. Îmi poți scris te rog pe whatsapp? Uite numarul meu 0 7 3 0 4 2 9 2 6 8