Caut contabil specializat pe Ecommerce (Import EU si Asia)

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,

Doresc sa imi deschid un magazin online de ceva vreme dar imi lipsesc notiunile legate de contabilitate, taxe, impozite si alte hatisuri din domeniu. Am experienta la celelalte capitole si ma descurc sa creez site-ul si sa il administrez singur (sunt web designer cu experienta 10+).

As avea nevoie de un contabil care sa ma indrume si sa imi explice totul in materie, inclusiv pe partea de import din UE si Asia (China).

Deschis 0
Contabilitate & Gestiune Contractele cu furnizorii Organizare magazin online Planul de afaceri Adrian1 7 ani 4 raspuns 2535 vizualizari 0

Răspunsuri ( 4 )

 1. Eu iti recomand auditexpert.ro. Are experienta de peste 20 de ani . Si lucreaza si cu firme din strainate, si cu firme de it. Si cu siguranta s-ar descurca si in cazul tau .

 2. Poti apela si la noi. Avem 16 ani de experienta in domeniul financiar-contabil si avem in portofoliu si magazine online cu vanzari in domenii diferite.
  Cateva exemple ar fi: bucateperoate.ro, zahirhome.ro, jucariesimagie.ro

  Ca si sfaturi:
  As recomanda ca initial sa fi neplatitor de TVA, daca livrezi direct catre populatie, si ocazional doar catre firme. Oricum codul de TVA este din ce in ce mai greu de obtinut, si este o alta discutie.

  Pentru UE, daca este neplatitor de TVA, va trebui sa-ti iei un cod de TVA special daca vrei sa iei servicii din UE (printre care si reclama Google/Facebook).
  Daca iei doar bunuri, fara servicii, exista un plafon de scutite de 10.000 euro, sub care platesti TVA-ul in tara de unde importi din UE, si nu mai platesti in Romania.
  Peste acest plafon esti obligat sa platesti TVA-ul in Romania, cu acel cod special.

  Pentru achizitiile din-afara UE (China), trebuie facuta declaratie vamala de import. De obicei ti-o face curierul, daca ii platesti acest serviciu. TVA-ul il platesti apoi in vama.
  Ia in calcul ca vama la produse poate dura intre 1 saptamana-1 luna pana cand ti le vamuieste si ti le elibereaza din vama. Prin urmare, ia in calcul intarzieri.
  Trebuie sa faci neaparat vama, daca vrei sa le vinzi in Romania. Nu merge cu “livrare pe post de cadou”, ca la persoane fizice. Tot platesti vama (TVA-ul), la valoare statistica a produselor livrate.

  Te asteptam pe la noi, pentru mai multe detalii, cu un telefon inainte. Sediul nostru este in apropierea Sun Plaza- Piata Sudului.

  Alina Bordea
  BETA CONT

 3. Gasiti datele noastre complete: http://www.betacont.ro
  Puteti solicita oferta aici: http://www.betacont.ro/offer
  Sau pe Facebook: http://www.facebook.com/contabilitate
  Blog: betacont.wordpress.com

  Alina Bordea
  BETA CONT

 4. Ma ocup de contabilitatea unei societati neplatitoare de TVA, SRL care are ca obiect principal de activitate Comertul onine, mai exact cod CAEN 4791.
  Pe scurt afacerea se desfasoara in felul urmator:
  – Magazin online care prezinta anumite produse, fara a le detine;
  – Clientii straini comanda si platesc produsele, prin gateway, urmand ca eu sa plasez comanda, cu adresa clientului, pe un site gen ebay.com, platind factura tot prin gateway;
  – Achizitiile si vanzarile se fac atat in UE, cat si in afara UE; exclus Romania.
  – Banii din gateway sunt virati/retrasi in contul societatii deschis la BT;

  Nelamuriri:
  – Ce documente primeste clientul final?doar factura trimisa de mine in format electronic? Cine se ocupa de vama (DVI-uri, taxe vamale…) ?
  – Firma intermediara trebuia inscrisa in Registrul Operatorilor Intracomunitari?
  – Cum inregistrez in conta operatiunile prin gateway?

  multumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Browse