Care este cel mai bun marketplace din Romania?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna,

Sunt curioasa, care ar fi cel mai bun Marketplace din Romania?

Cat sunt de fapt? Cel.ro? eMAG? Altele?

Deschis 0
Business Loredana Mircescu 5 ani 5 raspuns 5560 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

  0
  2019-06-06T16:11:56+03:00

  Uite aici o lista cu ele: https://www.wall-street.ro/articol/eCommerce/235501/cele-mai-vizitate-marketplace-uri-in-functie-de-tara.html

  Asteptam colegii din comunitate sa ne spuna opinia lor avizata despre vanzarile pe fiecare din ele.

 1. Salutare Loredana,

  Ca si atunci cand vorbim de canalele de marketing, nu exista cel mai bun canal. Exista cel mai bun canal pentru tine.
  Sfatul meu este sa le incerci pe absolut toate (in fond platesti doar pentru comenzi) si sa le pastrezi pe toate active si actualizate.

  Cel mai performant in Romania pentru majoritatea comerciantilor este fara indoiala eMAG, dar incearca si cel.ro, teamdeals.ro, esteto.ro si okazii.ro.

  Mult succes.

  2
  2019-08-12T11:30:47+03:00

  Salutare,

  eMAG este marketplace-ul cu cei mai multi vizitatori cu siguranta insa de ceva timp nu mai vinde asa de bine ca inainte, asta se datoreaza calitatii proaste a selleri-lor inscrisi in ultimul timp care se bat la preturi cu aceleasi produse, este competitie pe butonul de buy insa nu si pe calitatea serviciului oferit pe langa produsul pe care il vand. Spre exemplu unii comercianti pun pretul de vanzare mult mai mic pe un produs pentru a fi afisati primii cu acel produs dar au transport 35-50 lei. eMAG nu curata din pacate astfel de selleri, accepta orice si a inceput sa fie o harababura totala. Suportul pentru selleri este foarte prost prin sistemul de mesaje din platforma, iar managerul de cont nu raspunde la email-uri sau telefoane de obicei sau foarte tarziu, si cand spun tarziu ma refer la zile…
  Problema cea mai mare este ca daca un alt seller se ataseaza la produsul tau cu oferta mai buna, livreaza produsul cu intarziere, ofera servicii foarte proaste clientului si apoi clientul da un review negativ produsului esti afectat tu ca proprietar al documentatiei. Produsul scade in incredere chiar daca tu faci livrari premium si oferi calitate clientului. Plus ca tu muncesti sa faci descriere de calitate, poze, video si vine altul si prin 3 click-uri vinde si el produsul cu documentatia ta. Acest lucru mi se pare cel mai prost mecanism eMAG marketplace dar nu ai cu cine discuta de la ei pe tema asta.

  cel, domo, azerty, marketonline, mediadot, toate sunt din acelasi grup si daca pui produsul pe cel este listat si pe cele din urma, este ok ca si platforma insa comenzile sunt mai putine decat pe eMAG. Ai suport mai bun decat pe eMAG pentru ca ai manager de cont care chiar raspunde la email-uri.

  carrefour este de luat in calcul numai ca ei sunt la inceput pe online si mai dureaza pana se dezvolta idea clientilor ca pot comanda online de pe un supermarket de la noi. Vin comenzi dar destul de putine.

  teamdeals un marketplace al reducerilor, multe produse de slaba calitate la preturi foarte mici. Vanzari putine.

  okazii o platorma veche pe care lumea inca intra si comanda orice. este de incercat. Noi avem destul de multe comenzi chiar daca competitia e mare pe unele produse.

  Cel mai bine este sa iti cresti site-ul propriu, sa nu depinzi de marketplace-uri pentru ca apar mereu competitori si in lupta pentru a vinde mai mult folosesc fel si fel de tehnici care pacalesc clientii. Creaza-ti imagine buna in piata prin brand-ul tau, prin serviciile bune si nu vei mai depinde de marketplace-uri.

  0
  2023-04-19T14:08:16+03:00

  Acest subiect ar trebui reactivat.
  Intre timp au mai aparut alte marketplace-uri, unele care se arata a fi promitatoare.
  Sincer sa fiu, interesul meu cel mai mare este sa vad Emag-ul ca se straduie sa faca treaba, nu sa isi bata joc de selleri sau clienti.

Lasă un răspuns

Browse