Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Belgia: in 2021, comertul online a atins un total de 11,7 miliarde € (raport)

Anul trecut, magazinele online belgiene au generat un total de 11,7 miliarde €, informeaza ecommercenews.eu (citand date din raportul „E-commerce Barometer”, publicat recent de SafeShops.be). Asta inseamna o crestere de 33%, comparativ cu 2020. Si numarul tranzactiilor online a crescut in 2021 (cu 39%), depasind 150 de milioane.

„Ne asteptam sa vedem o crestere, dar aceste rezultate sunt remarcabile. Nu toate sectoarele si-au revenit la viteza de dinaintea pandemiei, dar acum putem concluziona ca dezvoltarea nu incetineste. Modificarea comportamentului consumatorilor continua si e in crestere. Asta se reflecta atat in volumul tranzactiilor, cat si in numarul cestora”, a notat Greet Dekocker (Director General SafeShops.be).

Anul trecut, in Belgia erau intregistrate 56.642 de e-shop-uri (cu 17,5% mai multe YoY). E-commerce-ul belgian este dominat de afaceri mici si mjlocii, care reprezinta 97% din toate magazinele digitale ale tarii. Cu toate acestea, afacerile online medii si mari (1.455 la numar) sunt cele care genereaza 84% din veniturile totale ale acestei nise – adica 9,8 miliarde €. Raportul amintit mai noteaza ca tranzactiile transfrontaliere au scaut cu 15% in pandemie di ca 61% dintre toate achiziile online sunt platitle via Bancontact, cea mai populara metoda de plata din Belgia.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply