Baze de date cu produse

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua, as avea o intrebare pentru cei care sunt in aceasta situatie. Sa spunem ca ai un magazin online si baza ta de date cu stocul este legata la doi distribuitori care vand aceleasi produse insa la preturi diferite. Asta pentru ca unele produse sunt mai ieftine intr-un depozit, altele in celalalt depozit. Exista posibilitatea sa scoti din baza de date pretul mai mic si sa-l afisezi la tine pe site? Orice solutie este binevenita – un soft, un plugin, o platforma care face asta deja, etc? Multumesc!

Deschis 0
Alegerea platformei Realizare magazin online Solutii software conexe Tiberiu 9 ani 2 raspuns 2881 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

 1. Nu cunosc inca vreun modul pentru asa ceva, insa toate magazinele vechi din zona de IT&C lucreaza numai in acest fel, au 2 tabele: intr-un tabel se tine oferta actualizata a furnizorilor, iar in al 2-lea tabel se tine oferta magazinului.

  Intre cele 2 tabele exista asociatii (pe baza de sku/ean/pn), un produs din oferta “afisabila” a magazinului online, poate fi legat de 2-3+ produse din tabela de oferte a funrnizorilor.

  Exista un cron, sau la adaugarea unui produs pe site, un algoritm destul de simplu tine cont de pretul cel mai mic, de stoc, de relatia cu acel furnizor (si alti parametri) pentru a trimite catre tabela afisabila care este pretul de la care se pleaca in calculul de pret afisat pe site: pret de achizitie fara tva de la furnizorul ales (stoc, pret, relatie, etc) + adaos comercial (pe brand/categorie/furnizor) + curs valutar (si eventuale corectii, poate unii furnizori nu factureaza la cursul bnr) + TVA = pretul de afisat pe site, cu tot cu tva.

  Algoritmul nu e bine sa tina cont numai de pret, pentru ca poti avea un pret mic la un furnizor cu care nu lucrezi bine, sau care nu are stoc, asa ca pretul minim nu e intotdeauna cea mai buna solutie de luat in calcul.

  Sper sa te ajute, insa, va trebui sa ceri asta programatorului tau.

 2. Buna ziua,
  Teoretic orice este posibil in programare, conteaza cu ce pret.
  Este important pe ce platforma lucreaza magazinul tau si cum este gandita structura acestuia.
  Trebuie sa fii atent la cine implementeaza modulul, in caz contrar poti avea 2 probleme: introducerea grea a informatiilor si timpi mari de incarcare a site-ului.
  Solutia prezentata de Liviu este cea mai buna, iar la aceasta se mai poate adauga o actualizare automata sau prin intermediul unui csv strict pe un anumit furnizor.
  Aceasta solutie a fost implementata de catre noi din prima in platforma Extended.
  Multumesc

Lasă un răspuns

Browse