Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Barclaycard ucide cozile la casa, cu aplicatia Grab+Go

barclaycard

Compania britanica de carduri de credit Barclaycard vrea sa scape lumea de cozile la supermarket, aflam de pe engadget.com. In acest scop, lucreaza la o aplicatie intitulata Grab+Go, care iti transforma camera smartphone-ului in cititor de coduri de bare: intri in magazin, scanezi cu telefonul mobil produsele dorite, faci check-out-ul in aplicatie si ti se scot banii necesari de pe card, dandu-ti-se o chitanta digitala la care are acces si proprietarul magazinului.

Compania crede ca solutia te face sa economisesti timp la cumparaturi si ar fi perfecta pentru magazinele mici, incare intri pentru doar cateva produse. Nu neaparat si in hipermaketurile de unde pleci cu cosul plin.

Aplicatia este testata momentan in cantina angajatilor companiei Barclays, din Londra, in curand urmand ca testarea sa fie extinsa in Marea Britanie si SUA. Daca totul merge struna, in 12 luni, ne putem astepta ca Barclaycard sa bata palma cu un retailer de amploare din domeniu si Grab+Go sa fie disponibila publicului larg. In plus, functiile Grab+Go pot fi integrate in aplicatiile deja existente ale marilor retaileri.

Ideea suna cunoscut? Asta pentru ca si Amazon planuieste sa revolutioneze supermaketurile tipice, prin magazinele si aplicatia Amazon Go – intri in magazinul Amazon, adaugi intr-un cos digital produsele dorite, via app, iar la plecarea din magazin esti facturat automat pentru cumparaturi. Gigantul online cu sediul la Seattle are de gand sa deschida 2.000 de astfel de magazine fizice in SUA, in urmatorii 10 ani. Primul dintre acestea trebuia sa se deschida in martie 2017, in Seattle, dar lansarea a fost amanata: cand in el se afla prea multi clienti odata, sistemul da erori.

Leave a reply